Det er det som er hovedproblemet for alle nettbrett, som din Samsung Galaxy er. Jeg tror ikke det er stort å gjøre med akkurat det problemet, dessverre. Bakgrunnsbelyste skjermer med blanke overflater har nettopp denne utfordringen. Derfor har jeg et eget lesebrett - ikke nettbrett - som jeg leser bøker på. De aller fleste rene lesebrett har nå e-inc teknologi og matte skjermer som gir samme følelsen som å lese en papirbok. Ingen bakgrunnsbelysning, ingen blank skjerm og heller ingen refleks. Min sambo og jeg har investert i lesebrett i tillegg til nettbrett. Begge er supre til sitt bruk. Du må nok bare leve med at dersom du leser bøker på nettbrettet ditt ute i sollys/direkte i skarpt lampelys så vil du se svært lite og ingenting om du ikke finner deg/skaper deg selv skygge..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Tusen takk for dine veiledning inn en for meg ukjent verden!
Det er altså forskjell på lesebrett og nettbrett (og at det jeg har, er et nettbrett :-). Jeg forstår at lesebrettet har store fordeler når det gjelder lesbarhet. Kan du si litt mer om andre forskjeller på de to. Kan jeg f.eks. bruke et lesebrett til å søke på Internett, slik jeg kan med nettbrettet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der er ulempen igjen med lesebrettet. For det første er det sort/hvitt og for det andre er skjermstørrelsen normalt en del mindre enn nettbrett som Samsung Galaxy. De lesebrettene jeg har erfaring med er også mye treigere på nettet enn nettbrett. Jeg syns selv det er rimelig klønete å surfe på nettet med Kindle'n min. Jeg bruker Kindle'n min kun på internett dersom jeg skal kjøpe en ebok direkte ned på lesebrettet (dersom jeg ikke har en pc med meg). Nå har jeg både et Kindle Keyboard lesebrett og en Kindle Fire nettbrett (tilsvarende Samsung Galaxy) med meg på tur. Førstnevnte leser jeg kun bøker på. Den andre bruker jeg til nettsurfing, mail, radio og video. Jeg tror aldri det har hendt at jeg har brukt nettbrettet mitt til å lese bøker på. Jeg blir så sliten i hodet av å lese på bakgrunnsbelyst skjerm i lengden. Det blir det samme som å sitte å lese på en pc skjerm. Jeg bruker også lesebriller, som sikkert ikke gjør saken bedre.. :-) MEN - smaken er som baken! Jeg vet mange sverger til kun én dings, og da velger samtlige nettbrett-varianten. Jeg er imidlertid en altfor stor lesehest til å klare meg med den ;-) Sjekk forøvrig bloggen min på www.ebokhyllami.blogspot.com Her skriver jeg masse om lesebrett, ebøker, bokomtaler osv :-) Ha en fortsatt flott påske!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Ordene som vinner" på s. 32 i Språknyttnr. 1/2012 kan kanskje vere av interesse? Ikkje det at eg har slike brett, da ... Men eg har sans for argumentet ditt om lettare handbagasje på reiser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset - har allerede lest artikkelen. Mest ut fra en språklig interesse og uten å få med meg at et brett ikke bare er et brett ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBL