I denne boka fortelle Marie Hamsun om sin oppvekst i Østerdalen som var preget av stadig flyttinger fra sted til sted. Til slutt havnet hun i Kristiania og det var der hun traff Knut Hamsun.
Over 40 år fikk de sammen, og hun forteller levende hvordan hennes liv var sammen med den store dikter. Det var ikke alltid enkelt for henne når han hadde stoff til en ny bok som presset på.
Han var fullt klar over at han kunne være oppfarende, sint og sårende. Men han var også øm, omsorgsfull og full av anger og ikke minst gavmild mot Marie og barna.
Han måtte ha fred og ro, og helst er kvistværelse et eller annet sted der han kunne sette seg ned og dikte.
Hun har tatt med noe av korrespondansen de to hadde, men som hun sier, ikke alt, for noe var for personlig.

Likte godt boka, det er så jeg nesten satt med en klump i halsen der jeg fulgte de begge gjennom mange år, rørende synest jeg det var å lese. (Krigsårene er ikke tatt med).
Dette er andre boka jeg har lest av Marie Hamsun, et fint suplement til å bli mer kjent med Knut Hamsun, hun skriver bra og boka står jammen bra på egne bein.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg tror Marie Hamsun ville stått enda bedre på egne bein hvis hun hadde fått utvikle skrivingen sin. Barnebøkene hennes var svært godt skrevet og ble enormt populære, men ellers er det vel bare erindringsbøker som er kommet fra hennes hånd. (Knut ble sjalu da hun fikk så gode kritikker, og lot det skinne tydelig gjennom at skriveriene hennes kun var å regne som en hobby).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt å høre, Karin, denne har stått ulest i hyllene mine i veldig mange år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den hadde stått lenge ulest hos meg også , men så her om dagen tok jeg den fram, og det ble en fin leseropplevelse.
Du og andre kan glede dere til å lese boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er det som er så bra med dette forumet, at det er noen som går foran og viser vei. Takk til deg og mange, mange andre!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Samme her også. Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves - trøster jeg meg med akkurat nå. "Først hamstre og siden lese" hehe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg i at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KPrunellaLailaHelena E