Hehe... det med såkalte vaniljeprodukter er noe jeg har blitt mer og mer oppmerksom på. Da jeg vokste opp synes jeg alltid at vaniljeisen var den kjedeligste isen på jord, og skjønte ikke at noen synes den var god eller gadd å bruke penger på den. Den er jo smakløs. Så ble jeg eldre, og oppdaget plutselig ekte vanilje. Og ble inspirert til å sjekke hva den typisk norske vaniljeisen inneholdt: og fant ut at det ikke er ekte vanilje i isen. Er det rart den ikke smaker? Og hvis den har en smak, er det i hvert fall ikke vaniljesmak. Har i ettertid både laget vaniljeis hjemme (hvor jeg har hatt ekte vanilje i isen), og funnet fram til istyper som faktisk bruker ekte vanilje, og de smaker så mye mye bedre. Det er verdt den ekstra prisen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Synes i grunnen det er rart at det i det hele tatt er lov å bruke ordet "vanilje" i navnet på produkter som ikke inneholder ekte vanilje! Som du sier er det jo en veldig stor smaksforskjell. Ga hjemmelaget vaniljesukker i julegave til noen venninner i fjor, i håp om å inspirere litt til å bli mere bevisst på hva som får plass i kjøkkenskapene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er veldig smart det. En venninne av meg gir også liknende gaver, og er veldig nøye på god mat laget fra bunnen av. Selv foretrekker jeg også det, og vi prøver hele tiden å finne gode oppskrifter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anniken BjørnesHegeIngunn SMarianne  SkageToveNina M. Haugan FinnsonToneSolveig StrandLilleviLabbelineGrete AmundsenRonnyTove Obrestad WøienPiippokattaMarteEllen E. MartolFride LindsethKirsten LundAkima MontgomeryReidun VærnesNabodamaLene AndresenAmanda APirelliRandiAFrode TangenTonjeEivind  VaksvikAvaIngunnJWenche BrohaugVibekeReadninggirl30John LarsenKarin BergTine SundalrubbelAnneWangTatiana WesserlingBente Nogva