At kjøpebrød ikke kan sammenlignes med hjemmebakt, at bananene i norske butikker ikke smaker særlig mye og at Freias såkalte vaniljesukker ikke inneholder vanilje er fakta jeg visste fra før, men her var det også en god del ny informasjon. Blei både skremt av alt det lumske som foregår i matindustrien og motivert til å bli mer bevisst på hva jeg kjøper (og spiser) etter å ha lest denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det er så mye rart i ferdig eller halvferdig mat at jeg nesten har gitt opp å kjøpe det. Det må jo sies at jeg har diverse intoleranser jeg må ta hensyn til og, men for meg er det nesten like greit å lage det meste selv. At de skal putte sukker i alt mulig er det som irriterer meg mest. Vanilje trodde jeg faktisk ikke at jeg likte før jeg kjøpte rent vaniljepulver :-)

Høres ut som en spennende og interessant bok, som man bør holde seg unna om man ikke er klar for store endringer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe... det med såkalte vaniljeprodukter er noe jeg har blitt mer og mer oppmerksom på. Da jeg vokste opp synes jeg alltid at vaniljeisen var den kjedeligste isen på jord, og skjønte ikke at noen synes den var god eller gadd å bruke penger på den. Den er jo smakløs. Så ble jeg eldre, og oppdaget plutselig ekte vanilje. Og ble inspirert til å sjekke hva den typisk norske vaniljeisen inneholdt: og fant ut at det ikke er ekte vanilje i isen. Er det rart den ikke smaker? Og hvis den har en smak, er det i hvert fall ikke vaniljesmak. Har i ettertid både laget vaniljeis hjemme (hvor jeg har hatt ekte vanilje i isen), og funnet fram til istyper som faktisk bruker ekte vanilje, og de smaker så mye mye bedre. Det er verdt den ekstra prisen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes i grunnen det er rart at det i det hele tatt er lov å bruke ordet "vanilje" i navnet på produkter som ikke inneholder ekte vanilje! Som du sier er det jo en veldig stor smaksforskjell. Ga hjemmelaget vaniljesukker i julegave til noen venninner i fjor, i håp om å inspirere litt til å bli mere bevisst på hva som får plass i kjøkkenskapene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er veldig smart det. En venninne av meg gir også liknende gaver, og er veldig nøye på god mat laget fra bunnen av. Selv foretrekker jeg også det, og vi prøver hele tiden å finne gode oppskrifter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim