Ja, og for meg blir resultatet at utfallet av hennes liv er knyttet til hennes strev med sine menn:) Også er det det med Undset at kvinnene tar egne valg, men de må jammen også betale prisen:) Derfor kan en leser mange ganger lure på var det nå så lurt å bryte konvensjonene og trosse sin far osv. Jeg begynte forøvrig å Google litt på temaet fordi vår lille diskusjon gjorde meg nysgjerrig. Undsets kvinnesyn finnes det masse spennende om og ulike tolkninger av. Hun er blitt lest både som foregangskvinne og reaksjonær:) Jeg leste noe av henne som veldig ung og ville kanskje tolket henne annerledes i dag. Men husker jeg tenkte at hun kunne latt romankvinnene sine få litt betalt for sitt mot, ikke bare straff. Og at livet må da bestå av mer enn forholdet til menn ...hehe:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Man kan mene så mangt om hennes kvinnesyn, men god litteratur ble det av det, - og kanskje også nettopp fordi det vekker debatt!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård Støre