Et herlig gjensyn med en av Gabriel Scotts romaner. Denne gange skriver han om Tore, den rastløse gutten, som har en sterk dragning til sjøfiske og fuglejakt langs sørlandskysten. Han beskriver personene i sitt miljø så utrolig bra, det var så jeg kunne se de for meg der de rodde fiske og jaktet.
De er så lune og gode personene til Scott, en blir så glad i de, og han ser noe godt i hvert menneske selv om de er aldri så strie og vanskelige.
Jeg synest han ligner litt på Bojer i sine beskrivelser av mennesker og miljø. De skriver med stor respekt for sine medmennesker og det miljøet de er en del av.
Denne lune gode boka fortjener en solid femmer fra meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Har berre lest "Kilden" av Scott før - og det er ei av mine favorittar! Burde nok lese meir av han...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å ja, han har skrevet flere gode bøker slik som "Alkejegeren". En annen bok jeg er begeistret for er "Jernbyrden 1+2", det har blitt oppført som skuespill utendørs, fabelaktig, og til jul kan du jo lese "Tante Pose" en fornøyelig liten fortelling. Må ikke glemme "Fant - Josefa" den om livet på en fanteskjøyte.
Som du skjønner liker jeg å lese bøkene hans. De er liksom så inderlige og det gjør liksom så godt å lese de.
Så Hilda, du bør nok finne fram til ei bok til av Gabriel Scott, han fortjener det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit Honningsvåg