Lundberg kom fra en vanskelig bakgrunn men gjorde det etterhvert godt som dikter og skribent. En mindre litterær skandale og økonomiske problemer sender ham ut av kultureliten og ned til en usikker tilværelse på Yarden i Malmø som timeansatt arbeider. Boka gir oss glimt fra dette livet parallellt med stadig flere innblikk i en hjerteskjærende barndom.

Det poetiske er sterkt til stede i de små skildringene. Lundbergs ordknappe beskrivelser av en rystende hverdag blant de laveste av de lave gjør dypt inntrykk. Kald, forblåst, uten rettigheter, uten en gang å ha råd til å ta bussen til jobb. En liten, unnselig bok som er verdt å ta fram og som er Viktig på en måte ikke mange bøker er.

Fra min bokprat om denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. Furberg