8 mars er dagen man skal løfte kvinner opp og frem, det er dagen da man skal bidra til å fremme kvinners rettigheter over hele verden.

Synes du virkelig at du bidrar med noe positivt når du fremhever dette sitatet?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Ja! Jeg ser humoristisk på Schopenhauers forstokkede kvinnesyn. Og det synes jeg også kvinner bør gjøre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sitatet i seg selv kan jeg se humoren i, men jeg synes ikke det passer å trekke fram dette på kvinnedagen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor ikke? Som en påminnelse om hva vi har hatt (og fortsatt har!) å hanskes med av fordommer?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var utrolig godt sagt! Til neste år er det 100 år siden vi fikk full stemmerett for alle kvinner. (Etter noen år med delvis rett til stemmerett)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Norske kvinner har kommet langt iløpet av 100 år (som er kort tid, historisk sett), men det er fortsatt et stykke igjen. Vi har fortsatt noe som omtales som "typiske kvinneyrker" her i landet; f.eks. omsorgsyrker, bibliotekarer og butikkekspeditører. I praksis er disse yrkene også lavtlønnsyrker, og det er en stygg skjevhet som burde rettes opp. Omgående!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dersom vi sammenligner det med mennenes uavhengighet m.m. så er 100 år nesten som dråpe i havet. Før det var kvinner "avlsslaver" og mennene kunne tillate seg hva som helst. Det er noe over 100 år siden kvinner fikk adgang til å ta gymnas, studere, kontroll over egen arv, jobbtilbud. Disse godene kom ikke av seg selv, men man måtte sloss mot de konservative for å få gjennomslag - med Ragna Nielsen blant de fremste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fordi jeg synes det er viktigere å fokusere på å styrke kvinner enn det er å trekke fram sitater av kvinnefiendtlige menn. Må innrømme at jeg liker din vinkling på det allikevel :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundNorahTheacathyPiippokattaalpakkaHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergLailaNtotheaSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate KristinAgnete M. HafskjoldTor-Arne JensenHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad Wøien