Du sier at du ikke kan tenke deg annet enn at det blir en klassiker. Hvilke begrunnelser har du for det? Hva mener du med at leserens alder har noe å si for mottagelsen? - Takk for svar :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ser at mitt innlegg er 1 år gammelt, og jeg har jo fått litt rett da...; hans bøker er blitt klassikere. Eller, de BLIR klassikere så fort de får noen år på baken. For meg er en klassiker noe som er banebrytende og som vil leve i lang tid framover. Det tror jeg Min Kamp-bøkene vil gjøre. De er banebrytende på flere måter; antall/størrelse i seg selv er banebrytende, hans litterære vinkling likeså, - han sprenger grenser i f t hva som er vanlig i romankunsten (utrolig selvutleverende), dvs grensene mellom en biografi og en roman er utfordret, - eller totalt sprengt i stykker.

Hvorfor jeg trekker inn alder? Jo, jeg tror kanskje at helt unge lesere vil synes dette er kjedelig, ikke vil kjenne seg igjen og/eller føle tilhørighet til tekstene. Kanskje en bok eller to, men hele verket sett under ett tror jeg ikke vil fenge yngre lesere. Men for all deL, korriger meg dersom jeg tar feil:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei og takk for svar :-) Vi er nok ikke enige, men det gjør jo ingenting. Jeg ser ikke så mye banebrytende ved KOK. Faksjon er en veletablert, mangfoldig sjanger. Han er ikke den første som er selvutleverende. Hva som er fiksjon og virkelighet er problemstillinger som er kjente innen biografisjangeren. Ikke synes jeg han skriver mer enn gjennomsnittlig godt heller. Ofte synes jeg det blir for lange, kjedelige, nitidige utlegninger som tidvis ender opp med å virke noe intetsigende for meg. Det hadde hjulpet å koke det hele ned (selv om jeg nok ikke hadde vært veldig interessert da heller). Når det gjelder alder, så vet jeg ikke om det har noe som helst å si for resepsjonen. Så vidt meg bekjent har da KOK "fans" i flere alderssegmenter? Selv vi jeg ubeskjedent si at jeg har rukket å lese ganske så mange bøker på en 6-8 språk (mange, mange flere enn de få jeg har registrert i boksamlingen min her på bokelsere). Utdannelse som innebefatter litteratur har jeg og. Dermed synes jeg da jeg har et visst grunnlag for å "synse" noe om KOK og litteratur :-) Vel, da skjønner du at jeg ikke hører til de yngste leserne :-) Men jeg har all respekt for at noe mener KOK er stor litteratur. Verden må ha rom for oss alle! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn SHarald KTone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKirsten LundKaramasov11Kari ElisabethAmanda ATanteMamieAnne Berit GrønbechEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir Sundet