Det irriterer meg på en måte at jeg syntes dette er verdt terningkast fire. Skulle gjerne vært en av de som ikke liker den, eller som ikke "gidder" å kaste bort så mye tid på Knausgård. Men jeg er interessert i å vite hvordan det går med denne selvsentrerte nesten tragikomiske mannen...

Samtidig som jeg syntes han er for utleverende hvis alt dette er hentet fra hans liv. Uansett så blir det å fortsette i lydbokform så jeg får gjort noe annet samtidig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 30 svar.

Hmm, kanskje det var en idé å bruke lydbok når bok nr.6 kommer...? Jeg har det som deg; jeg må vite hva den siste (forhåpentligvis?) Min Kamp-boka inneholder... selv om jeg irriterer meg litt over det. - Men antagelig kommer jeg til å kjøpe boka likevel. I hvert fall hvis det er KOK selv som er stemmen på lydboka, for den stemmen er altfor søvndyssende. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er Anders Ribu som har lest inn de bøkene, og han leser veldig godt.(Jeg har hørt alle i lyd)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for opplysningen. Det spiller stor rolle for meg hvordan oppleserstemmen er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med bok 2 og har enda ikke bestemt meg for hva jeg synes. Til tider er det bare masse ord, og jeg lurer på om jeg skal hoppe over et kapittel eller to. Men så kan handlingen ta seg opp slik at personer og relasjoner blir levende. Om dette er selvbiografisk tar jeg med en klype salt. Nå har jeg bestemt meg for å ta en pause når jeg har lest de siste kapitlene i bok 2. Kanskje får jeg lyst til å følge kampen videre om noen uker med andre leseopplevelser??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dere som har lest Min Kamp, gi meg en god grunn til å lese den , før jeg bestiller den. Alle snakker om boka og forfatteren men jeg er kanskje litt treg.? Blir det en kjent klassiker dette .?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. Dette er en "must" å ha lest. Eller for enkelte mennesker boken de ALDRI skal lese fordi ALLE leser den ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Problemet med at man ALDRI vil lese en bok som ALLE leser, er jo at da vet man ikke hva man skal si om boka, for man vet jo ikke nok om hva den handler om og hvordan den er skrevet...
Jeg mener at det er forsøket verdt å lese MK-bøkene. Så kan debatten om hvor gode eller dårlige de er bare fortsette. En kan ikke si at de ikke har engasjert mange mennesker i hvert fall!
Nå kommer de jo allerede på tilbud også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, dette blir en kjent klassiker, kan ikke tenke meg noe annet! Jeg har lest alle de 5 binda som hittil er kommet ut. Hvis du leser de andre trådene så får du enda mer informasjon om hva som gjør bøkene spesielle. Selv var jeg veldig skeptisk i starten, ikke minst fordi jeg føler at det er litt "se & hør-kultur" over dette, men mannen skriver så irriterende bra... Jo, han utleverer seg selv (og andre) til de grader, han gjentar seg selv, - altfor ofte! Ikke bare i de ulike bindene, men boka "Ute av verden" blir på et vis gjentatt i "Min Kamp"-bøkene. Tittelen? Vel mannen VIL provosere og det klarer han. Men at han har hatt en indre kamp i sine leveår er nok hevet over all tvil.

Anbefaler deg å lese mer enn noen linjer, her må det gås under huden på både leser og forfatter før en kan avsi "dommen". Et lite men; jeg tror at leserens alder kanskje også vil ha noe å bety for hvordan man tar i mot KOK? Kanskje? Lykke til!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du sier at du ikke kan tenke deg annet enn at det blir en klassiker. Hvilke begrunnelser har du for det? Hva mener du med at leserens alder har noe å si for mottagelsen? - Takk for svar :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at mitt innlegg er 1 år gammelt, og jeg har jo fått litt rett da...; hans bøker er blitt klassikere. Eller, de BLIR klassikere så fort de får noen år på baken. For meg er en klassiker noe som er banebrytende og som vil leve i lang tid framover. Det tror jeg Min Kamp-bøkene vil gjøre. De er banebrytende på flere måter; antall/størrelse i seg selv er banebrytende, hans litterære vinkling likeså, - han sprenger grenser i f t hva som er vanlig i romankunsten (utrolig selvutleverende), dvs grensene mellom en biografi og en roman er utfordret, - eller totalt sprengt i stykker.

Hvorfor jeg trekker inn alder? Jo, jeg tror kanskje at helt unge lesere vil synes dette er kjedelig, ikke vil kjenne seg igjen og/eller føle tilhørighet til tekstene. Kanskje en bok eller to, men hele verket sett under ett tror jeg ikke vil fenge yngre lesere. Men for all deL, korriger meg dersom jeg tar feil:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei og takk for svar :-) Vi er nok ikke enige, men det gjør jo ingenting. Jeg ser ikke så mye banebrytende ved KOK. Faksjon er en veletablert, mangfoldig sjanger. Han er ikke den første som er selvutleverende. Hva som er fiksjon og virkelighet er problemstillinger som er kjente innen biografisjangeren. Ikke synes jeg han skriver mer enn gjennomsnittlig godt heller. Ofte synes jeg det blir for lange, kjedelige, nitidige utlegninger som tidvis ender opp med å virke noe intetsigende for meg. Det hadde hjulpet å koke det hele ned (selv om jeg nok ikke hadde vært veldig interessert da heller). Når det gjelder alder, så vet jeg ikke om det har noe som helst å si for resepsjonen. Så vidt meg bekjent har da KOK "fans" i flere alderssegmenter? Selv vi jeg ubeskjedent si at jeg har rukket å lese ganske så mange bøker på en 6-8 språk (mange, mange flere enn de få jeg har registrert i boksamlingen min her på bokelsere). Utdannelse som innebefatter litteratur har jeg og. Dermed synes jeg da jeg har et visst grunnlag for å "synse" noe om KOK og litteratur :-) Vel, da skjønner du at jeg ikke hører til de yngste leserne :-) Men jeg har all respekt for at noe mener KOK er stor litteratur. Verden må ha rom for oss alle! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kun lest "eneren" og er både imponert og skeptisk. For meg er det god nok grunn til å gå igang med nr 2. Mannen (Knausgård)har en utrolig evne til å gjøre hverdagens trivialiter viktige, og en utrolig evne til å gjøre de store spørsmål hverdagslige. Så for de som søker mening i det meningsløse, eller søker storhet i det små, så tror jeg vår mann har noe å gi. Har toer'n kommet i billigutgave?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, her lyt du nok punge ut - eller låne på biblioteket!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enkelt: Han skriver bedre enn noen nålevende norske forfattere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig, han skriver utrolig bra. Problemet er at ihvertfall for meg, er mye, men langt fra allt han skriver om rimelig uinteressant. Derfor ender jeg opp med å vurdere bøkene hans til sånn midt på treet. Har foreløpig bare lest de to første.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hvorfor det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok . Jeg låner den første , faller den i smak kjøper jeg vel også. har hengt meg opp i tittelen , ikke lest noe om handlingen. Og blander helt borti natta dumt men får assosiasjoner om mein kamp. Fjollete ,derfor bør jeg vel åpne og lese noen sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det blir eit skilje ved Knausgård. Anten vi liker det eller ikkje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er du fremdeles like sikker på at det blir et skille? Er nysgjerrig :-) Og i såfall: hvorfor blir det et skille?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, slik er det ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Knusgårdbøkene på lydbok anbefales!

oppleseren er utrolig god og løfter der det trengs.

forøvring synes jeg Knausen er en god forteller ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja visst, han engasjerer, også når hans skildrar det som ofte oppfattast som trivialitetar ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

noen gange blir det å lage en kopp te reint poetisk i bøkene hans

men nå er det en stund siden jeg har hørt knausen på lydbok............ bør jeg fortsette???

Godt sagt! (1) Varsle Svar

(He,he...du hører ikke "Knausen", det er Anders Ribu du hører..og han leser kanskje bedre enn "Knausen"...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg vet at det ikke er Knausen selv som leser, men det er blitt et fast uttrykk her, " å høre på Knausen" altså å høre på lydboka.

..... men nå er det en stund siden sist, må jeg innrømme det finnes andre bøker også! og når jeg studerer så tar faget mye tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, da er jeg helt med...jeg har også min egen term for det der...jeg "Knauser" jeg når jeg går med lydboken...men nå er alle Knauset ferdig så det blir en lengre Knausepause til neste kommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har du hørt alt fra knausen???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

nei 2,5 bok

falt av lasset , det ble for kjedelig

og dessuten finnes det så mye annet å lese......sorry, knausen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jada, alt som er utkommet i Min kamp da 5 bind, men bare så vidt skummet litt i de to første bøkene hans - Ute av verden og En tid for alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken