Denne boka er bygd på en legende fra forfatterens hjemtrakter i Libanon. Historien utspiller seg omkring midten av 1800-tallet og handler om livet i landsbyen Kfaryabada og hvordan det påvirkes av storpolitikken. Pasjaen i Egypt og sultanen i Istanbul kjemper om kontrollen over regionen, og de europeiske stormaktene involverer seg aktivt. Hovedpersonen Tanios blir uforskyldt trukket inn i konflikten, og omstendighetene tvinger ham til å spille en rolle som han etter hvert føler at han ikke mestrer - og ikke ønsker.

Amin Maalouf er en god forteller; her viser han hvordan selv de "ubetydeligste" av oss, selv i små avkroker av verden, blir påvirket og får livet forandret av maktspill vi ikke har innflytelse over.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila