Denne boka er bygd på en legende fra forfatterens hjemtrakter i Libanon. Historien utspiller seg omkring midten av 1800-tallet og handler om livet i landsbyen Kfaryabada og hvordan det påvirkes av storpolitikken. Pasjaen i Egypt og sultanen i Istanbul kjemper om kontrollen over regionen, og de europeiske stormaktene involverer seg aktivt. Hovedpersonen Tanios blir uforskyldt trukket inn i konflikten, og omstendighetene tvinger ham til å spille en rolle som han etter hvert føler at han ikke mestrer - og ikke ønsker.

Amin Maalouf er en god forteller; her viser han hvordan selv de "ubetydeligste" av oss, selv i små avkroker av verden, blir påvirket og får livet forandret av maktspill vi ikke har innflytelse over.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tatiana WesserlingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLesevimsaAvaBente NogvaConnieJulie StensethBjørn SturødStig TLisbeth Kingsrud KvistenSol SkipnesSissel ElisabethMarianne MTorill RevheimReidun SvensliJohn LarsenCecilie EllefsenPiippokattaTurid KjendlieTanteMamieKirsten LundHarald KPernille GrimelandHelena EMcHempettTor-Arne JensenMads Leonard HolvikDinaVibekeMaria HusefestAnn EkerhovdHanne Kvernmo RyeGrete AastorpCarine OlsrødVannflaskeNina J.B.RufsetufsaTore HalsaPilarisKjerstiChristoffer Smedaas