Må nok si meg enig i karakteristikken "lettvekter". Og jeg synes heller ikke den stormende, uforløste kjærligheten mellom de to 13-åringene virket så veldig troverdig.
Men researchen vedr. internering av japanskamerikanere på amerikansk under 2. verdenskrig virket grundig. Dette har jeg aldri hørt noe om. Det er mye grums i USA's irrganger, det vét vi, men det var nytt - for meg.
Er det noen som har noen tips vedr. dette temaet?
Viser 5 svar.
Amerikanernes behandling av japanerne etter 2. verdenskrig var ikke nytt for meg. Jeg har alltid vært en lesehest og venta i spenning på å få komme over i voksen avd. på biblioteket hvor aldersgrensa dengang var 12 år, da åpna det seg en ny verden. Leste det som var av Pearl S. Buck bl.a., kan hende det var da temaet ble beskrevet i div. bøker. I dag kunne jeg ikke tenke meg å lese disse bøkene om igjen, men i den alderen sluker man jo alt. Men etter å ha levd en stund er ikke menneskenes behandling av andre mennesker noen overraskelse lenger. Ikke lærer vi heller. Men en fiende ser ut til å være viktig for mange regimer, jeg er nok prega av "den kalde krigen" og faren for atomkrig. Heldigvis har det ikke skjedd.
Du kan jo prøve Sneen på sedertrærne av David Guterson.
Takk for tips. Lagt i ønskelisten.
I 1998 ga canadiske Kerri Sakamoto ut boka "The Electrical Field".
Handlingen i boken er lagt til 1970-tallet, men trådene trekkes tilbake til interneringen - som canadiske statsborgere med japanske røtter - ble utsatt for under andre verdenskrig. (Det eksisterte mange interneringsleirer i Canada)
Boken anbefales.
Lagt i ønskelisten - tusen takk!