En lettvekter av en bok, men ok tidsfordriv. Den historiske delen fungerte bra og forfatteren har innhentet mye bakgrunnsstoff, men kjærlighetshistorien som omfatter vår tid ble for patetisk. Ikke alle forfattere greier å sjonglere med to eller flere tidsforskjeller. Boka hadde blitt mye bedre hvis den hadde forblitt kun en historisk roman.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Må nok si meg enig i karakteristikken "lettvekter". Og jeg synes heller ikke den stormende, uforløste kjærligheten mellom de to 13-åringene virket så veldig troverdig.

Men researchen vedr. internering av japanskamerikanere på amerikansk under 2. verdenskrig virket grundig. Dette har jeg aldri hørt noe om. Det er mye grums i USA's irrganger, det vét vi, men det var nytt - for meg.

Er det noen som har noen tips vedr. dette temaet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Amerikanernes behandling av japanerne etter 2. verdenskrig var ikke nytt for meg. Jeg har alltid vært en lesehest og venta i spenning på å få komme over i voksen avd. på biblioteket hvor aldersgrensa dengang var 12 år, da åpna det seg en ny verden. Leste det som var av Pearl S. Buck bl.a., kan hende det var da temaet ble beskrevet i div. bøker. I dag kunne jeg ikke tenke meg å lese disse bøkene om igjen, men i den alderen sluker man jo alt. Men etter å ha levd en stund er ikke menneskenes behandling av andre mennesker noen overraskelse lenger. Ikke lærer vi heller. Men en fiende ser ut til å være viktig for mange regimer, jeg er nok prega av "den kalde krigen" og faren for atomkrig. Heldigvis har det ikke skjedd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan jo prøve Sneen på sedertrærne av David Guterson.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for tips. Lagt i ønskelisten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I 1998 ga canadiske Kerri Sakamoto ut boka "The Electrical Field".

Handlingen i boken er lagt til 1970-tallet, men trådene trekkes tilbake til interneringen - som canadiske statsborgere med japanske røtter - ble utsatt for under andre verdenskrig. (Det eksisterte mange interneringsleirer i Canada)
Boken anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lagt i ønskelisten - tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forfatteren greide ikke å vise historien gjennom øynene til en ung gutt, heller. Jeg irriterte meg gjennom store deler av boken, og skulle også ønsket at forfatteren hadde holdt seg til den historiske siden av fortellingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes boka var kjedelig, men historisk interessant.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.