Valgte den på grunn av oversetterne, Kari Og Kjell Risvik. Forfatteren Kate Morton anbefaler den varmt, men i likhet med hennes siste bok er denne også for lang og full av unødvendige detaljer og fyllstoff. Blar og blar. Men siden jeg ikke har kommet halvveis så kan jo synet på boka forandre seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Har kommet halvveis, og lurer på om jeg orker å fortsette eller om jeg skal legge fra meg boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg ferdig med boka. Etterhvert som jeg leste likte jeg romanen bedre og bedre. Fikk vite en del om Spania, Portugal, Marokko og 2. verdenskrig som jeg ikke viste så mye om, samtidig var det spennende å følge denne syersken. Slutten var vel det jeg likte minst ved denne boka :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er enig med deg, likte boka bedre og bedre jo mer jeg leste. Slutten var helt annerledes enn jeg hadde tenkt meg :) Er ikke like sikker på om jeg synes oversetterne har gjort en kjempejobb her....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med deg når det gjelder oversettelsen, Hanne. Nå har jeg en mistanke om at språket i originalutgaven kan være såpass dårlig at oversetterne har hatt en umulig oppgave, men en del detaljer i setningsbygging og ordvalg tyder også på at radarparet Risvik ikke har lagt sin sjel i dette arbeidet.
Historien kunne blitt riktig spennende hvis forfatteren hadde strammet inn stoffet med en fjerdedel. Her ble det for mye av det meste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har akkurat starta på boka, men får litt den følelsen som blir beskrevet her... Angrer på at jeg godtok at dette skulle være neste bok i lesesirkelen jeg er med i, hadde mine bange anelser ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg likte første delen ganske godt. Så ble det nesten en kamp om å bla om sidene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle vært artig å ha hørt hva forlag har å si i forhold til alle disse tykke bøkene àla Morton og Duenas. Utgangspunktet kan jo være en god historie, men som drukner helt i uvesentlige detaljer og tillegg. Er kravet til å komme med en ny bok mens populariteten er der så stor at det går på bekostning av kvalitet og korrekturlesing?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har så mange bøker som skal leses, så den er lagt litt på vent. Men jeg likte stemningen i boka, kaller den "varm", men som sagt blir det for mye "fyllstoff". En del forfattere gjentar seg sjøl til det kjedsommelig, er det bare for å oppfylle kravet om et visst antall sider fra forlagets side?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det virker nesten sånn. For min del kunne den nesten sluttet etter del 1. Jeg likte veldig godt Smugler-Candelaria og sybutikken i Tetuan. Du får prøve å lese den ferdig når det ikke ligger flere bøker på vent. Det er uansett greit å ha fullført.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer stadig nye, fine bøker. Er sjelden jeg tar igjen bøker jeg ikke leste ferdig. Ser det ikke som noen forpliktelse til å lese ferdig en påbegynt bok lenger. Med tida blir man mer kresen, kanskje?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka vil aldri bli lest igjen, fikk min dose av "Marianne"-bøkene av Golon for lenge siden. Det skrives så mye annet bra at det ikke er verdt å kaste bort tid på intetsigende bøker. Men siden jeg jobber på bibliotek er det min jobb å anbefale bøker, og det kan godt tenkes at neste leser vil mene noe annet. Jeg sier selvfølgelig ikke noe negativt om boka. Men det kan bli for mange detaljer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina GAnne-Stine Ruud Husevåg