Ja, da er jeg (endelig) ferdig! Jeg er absolutt ikke overbevist. Dette var ikke en reise etter mitt hjerte, og jeg ville ikke anbefalt den videre til noen som ikke allerede er Coehlo fans. Det komplekse i bøkene handler vel mer om den alternative vedensanskuelsen og tanken om å oppnå fred i dette livet ved å rydde opp i konflikter fra tidligere liv. Alternative tanker er ikke fjernt for meg, men hvor interessant dette er (også for alternative mennesker) er jeg skeptisk til. Mester J gir ikke boken noe ekstra, og den unge jenta i fortellingen og hennes rotløse søking etter mening via et annet menneske fortviler meg. Jeg liker ikke sammenblandingen av kjærlighet og "gjenkjenning", og mener følelsesbildet til et menneske blir redusert til en seksuell tiltrekning der tidligere liv er tiltrekningskraften. Yao, tolken, er kanskje den mest menneskelige av karakterene som fortsatt sørger sin avdøde kone.

Jeg tror nok at det etterhvert kommer kommentarer her som er mer positive enn mine. Og da skal jeg følge spent med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Enig - jeg føler meg også ferdig med Coelho. Det betyr ikke at jeg har mislikt alt han har skrevet, for jeg har likt en god del. Men det gjelder å kjenne sin besøkelsestid. Enten får han nå holde opp, eller så får han skifte tema og taktikk. Nå går han på tomgang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgCathrine PedersenPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.Morten JensenSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis Vold