Jeg foreslår at alle som har tenkt å lese denne boka får med seg Trond Berg Eriksens anmeldelse i Aftenposten 5. februar 2012. Paulo Coelho er en stor bløff, det har jeg ment siden hans første bok Alkymisten og det mener jeg fremdeles.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 17 svar.

"Tidsriktig interessevekkende har hun vært seksuelt misbrukt som barn." Den synes jeg faktisk var drøy og mener alle oppegående mennesker burde ta avstand fra dette utsagnet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan det vere denne anmeldelsen du sikta til? Eg ser at tilgjengelegheita av artikkelen er eit tema lenger nede i tråden. Ved å søke på ""Trond Berg Eriksen" AND "Paulo Coelho"" på Google så kom denne opp som første treff.

Sjølv så høyrer eg til dei som har lest Alkymisten og blitt såpass skuffa over den at det er lite truleg at eg kjem til å lese fleire av bøkene hans. Men samstundes så registrerer eg, ikkje minst gjennom ulike diskusjonar og bokanmeldelsar her på forumet, at folk har svært ulik smak. Og eg registrerer også at det er forbløffende mange som har annan smak enn meg når det gjeld Paulo Coelho.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også lest anmeldelsen og synes at Berg Eriksen har fått frem en rekke betegnende aspekter ved Coelho og hans "metode". For min del er livet for kort til å kaste bort tid på Coelho, men hver sin lyst :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir veldig nysgjerrig når du sier bløff, kan du forklare hva du legger i det? Har han ikke skrevet bøkene selv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les den kritikken jeg nevnte, så skjønner du hva jeg mener.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke Aftenposten og fant ikke innlegget på nett, det er derfor jeg spurte om du kunne begrunne meningen din.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, han kalte vel bøkene til Coelho for sukkertøy eller noe i den duren. Han skriver det som glir lettest ned hos massen. Sånn er det med endel av de bøkene som selges i bøtter og spann. Dessverre. Men får du glede av å lese bøkene hans så fortsett å gjøre det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for greit sammendrag. Blir veldig nysgjerrig når man kommer med sånne utsagn uten å begrunne det, er vel ikke enig i at det er bløff av den grunn. At de er lettfordøyelige er jeg helt enig i og det er jo greit at ikke alle liker det. For min del likte jeg de første bøkene jeg leste, men etterhvert så ble de for like.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg synes henvisningen til Trond Berg Eriksens anmeldelse i Aftenposten 5. februar 2012 var begrunnelse god nok. Hadde din interesse vært stor nok kunne du jo gått på et bibliotek og lest den selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har du helt sikkert rett i. Jeg har ikke mulighet til å gå på biblioteket derfor trekker jeg meg ut av diskusjonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Unødvendig surt svar fra Lise Munthe synes jeg! Er det så sikkert at Trond Berg Eriksen forvalter sannheten her da? Coelho har solgt 135 millioner bøker og er oversatt til 73 språk, så jeg tror nok man kan si at han må ha betydd ganske mye for mange lesere. Å redusere ham til en bløff blir litt for mye for meg ihvertfall!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Er enig i at den var litt krass fra Lise Munthe ja. Jeg ønsker ikke å holde på med drittkasting på nett, syntes derfor det var en bedre løsning å trekke seg ut. Synes det er interessant å diskutere meninger og synspunkt, men da på en saklig måte :-)

Det er mulig at vi har en annen oppfatning av hva bløff er enn hva Lise Munthe og Trond Berg Eriksen har..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fikk denne på morsdagen av hunden min. :) han har vel ikke fått med seg at jeg ikke er en stor Coelho-fan, så jeg tenkte jeg skulle gi den en sjanse da, og nå er jeg i gang. Ser kritikken som allerede ligger inne her og må si jeg blir litt overrasket over behovet for å kritisere inne på en side som har "elskere" i tittelen. Det er klart vi har forskjellig smak, og det er noe der ute for oss alle! Takk og pris! Jeg er også glad det er noen som tørr å svare på slik slenging! Way to go! Men det er klart at man kommer sjeldent noen vei.. Hehe..

Ang bøkene så synes jeg ikke alltid det er så lett å forstå de alternative og gudfryktige tankene som melder seg i Coelhos bøker. Søken etter mening er allmen, men allikevel mener nå jeg at det er noe mer komplekst i bøkene enn det fremgår av denne tråden. At opplagende er så enorme er ikke selvfølgelig for meg, og jeg mistet også interessen etter tre bøker. Veronica skal dø, synes jeg var god! Det er lenge siden jeg har plukket opp noe fra Coehlo nå, så det kan jo hende jeg finner noe jeg ikke var i stand til å se tidligere. Jeg var ikke overbevist over dette ila. De første sidene, men nå er jeg klar for å bli med på en reise gjennom den transsibiske jernbanen de neste par dagene. Jeg må allikevel innrømme at jeg gleder meg til å starte på neste bok i "skal lese" bunken min. Det som er viktig er å ha et åpent sinn, for jeg er alltid klar for å bli positivt overrasket!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, da er jeg (endelig) ferdig! Jeg er absolutt ikke overbevist. Dette var ikke en reise etter mitt hjerte, og jeg ville ikke anbefalt den videre til noen som ikke allerede er Coehlo fans. Det komplekse i bøkene handler vel mer om den alternative vedensanskuelsen og tanken om å oppnå fred i dette livet ved å rydde opp i konflikter fra tidligere liv. Alternative tanker er ikke fjernt for meg, men hvor interessant dette er (også for alternative mennesker) er jeg skeptisk til. Mester J gir ikke boken noe ekstra, og den unge jenta i fortellingen og hennes rotløse søking etter mening via et annet menneske fortviler meg. Jeg liker ikke sammenblandingen av kjærlighet og "gjenkjenning", og mener følelsesbildet til et menneske blir redusert til en seksuell tiltrekning der tidligere liv er tiltrekningskraften. Yao, tolken, er kanskje den mest menneskelige av karakterene som fortsatt sørger sin avdøde kone.

Jeg tror nok at det etterhvert kommer kommentarer her som er mer positive enn mine. Og da skal jeg følge spent med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig - jeg føler meg også ferdig med Coelho. Det betyr ikke at jeg har mislikt alt han har skrevet, for jeg har likt en god del. Men det gjelder å kjenne sin besøkelsestid. Enten får han nå holde opp, eller så får han skifte tema og taktikk. Nå går han på tomgang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har det litt på samme måte, jeg har lest min del Coelho-bøker og føler at det holder. Noen har jeg likt og andre var ikke helt min smak. Kommer nok ikke til å kjøpe noen, men skulle en dukke opp på trappa så ville jeg nok lest den :-) Jeg har også full forståelse for at ikke alle liker bøkene hans eller budskapet men det stor forskjell på å være uenig og å kalle forfatteren en bløff.

Og jeg tror du har helt rett når det gjelder å ha ett åpent sinn! Det er ikke helt stuerent å like Coelho, det er nok noen som blir farget av det før de leser noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det tror jeg du har helt rett i. Vi tar ikke det så tungt! :0).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli