En rystende historie om hvordan jentebarn er uønsket i mange familier i India. Sarita Skagnes ble født inn i en slik familie i Punjab. Hun overlever drapsforsøket til faren etter fødselen, og vokser opp som slave. Overgrepene er store, for jenter er lite verdt, og Sarita blir et lett offer for mer mishandling og overgrep når hun blir igjen i India når familien hennes flytter til Norge.
Hun blir hentet til Norge i familiegjenforening som sekstenåring, men hennes situasjon blir ikke noe bedre. Hun er fortsatt bare en datter, som kan misbrukes og utnyttes.
Dette er historien om hvordan hun med livet som innsats kjemper for å få et bedre liv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Heisan.. dessverre er det også slik andre steder i verden, men jeg skjønner da ikke at de ikke skjønner at de vil slite med overskudd av menn.. For det er jo det India nå sliter med.. Og vitterlig så er det jo slik at skal det bli barn så trenger man en mor og en far.. slik er vi nå utstyrt fra naturen sin side..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette har du jo selvsagt helt rett i.
De som tar livet av jentebarna sine, tenker vel som så at de skal få tak i koner til sønnene sine et eller annet sted når den tida kommer, likevel?
- Har du lest denne boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke denne boka men boka av Chi An.. Er så synd at mange av de bøkene jeg vil lese, som er fra virkeligheten jo ikke er til salgs lengre..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Detter er nok også en sterk historie, Norah. Jeg leser nå "Bare en datter" av Chi An, men den du skriver om her er sikkert vel så rystende. Boken er notert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er dessverre mange triste historier fra mange land i verden når det gjelder pikebarns lave verdi.
Det føles uforståelig at slikt er mulig, for hvordan skal samfunnet fungere hvis man dreper alle jentebarna som blir født og bare lar guttebarna vokse opp? Jeg har vondt for å forstå logikken i disse handlingene, selv om jeg forstår at mye i disse kulturene handler om fattigdom. Man kan ikke la mange barn vokse opp hvis det ikke finnes mat nok til å fø en stor familie.
Men at jenter skal ha så mye lavere verdi enn gutter mens de vokser opp er muligens enda vondere, for livet til disse jentene blir i mange tilfeller så ødelagt av mishandling og overgrep, og de får skader som aldri kan leges.

Leste nokså nylig "Tapte døtre" av Xinran, som også handler om hvordan bl.a. ettbarnspolitikken i Kina fører til at jentebarn blir drept med en gang de blir født. Beskrivelsene av hvordan de nyfødte jentene blir kastet med hodet ned i ei bøtte med vann er grusomme, og jeg finner nesten ikke ord for hvor vondt det er å lese om dette.

Jeg tror ikke jeg har lest "Bare en datter" av Chi An ennå. Venter på din tilbakemelding om den. Jeg kan ikke lese for mange slike bøker etter hverandre. Det blir rett og slett for trist.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

可笑。Se verden fra en annen vinkel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, en grusom og uforståelig politikk. Nesten ikke til å fatte. Jeg har lest "Tapte døtre" og har plassert den på favorittlisten min. Det er en fantastisk bok. Jeg skal gi deg tilbakemelding når jeg har lest 'Bare en datter" av Chi An.

Nå må jeg inn å redigere meg selv: Det er "Ville svaner" jeg har registrert som favoritt. Også en fantastisk skildring fra Kina ( Xinran). Er faktisk litt usikker på om jeg har lest 'Tapte døtre". Må sjekke

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, enig.
Slik livet i Kina fremstår i mange historiske og biografiske skildringer, så er det merkelig at dette folket i det hele tatt har overlevd...
"Ville svaner" (tre døtre av kina) av Jung Chang
(ikke Xinran, vel?) er også en uforglemmelig familiehistorie, en biografisk skildring av en families liv og skjebne, sett gjennom tre kvinneskikkelser. Hun forteller om sin bestemor, sin mor og sine egne opplevelser. Jung Chang ble født i 1952 og opplevde revolusjonene og omveltningene i Kina på nært hold. Dette er et unikt stykke kvinnehistorie og også et historisk dokument om Kinas nære fortid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken