... og litt derfor kjøper jeg mest brukt. Selv om det er en selvmotsigelse når jeg har et uttalt ønske om at en forfatter eller musiker får igjen så mye som mulig. Hvor mye sitter egentlig en forfatter igjen med når boken selges for 29 kr? Merker jeg vet lite om hvordan forlagsbransen fungerer, noe som gjør meg litt avventende når jeg skal klage på høye priser på cder, bøker eller vinylplater.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hei. Her er en liten artikkel jeg fant som kanskje forklarer noe. http://www.aftenposten.no/kultur/article2764568.ece#.TzeQmIGuGW8 Når det gjelder hvor mye en forfatter sitter igjen med så kan jeg vel bare snakke for meg selv. Min bok selges for 179kr ( barnebok). Jeg tror jeg sitter igjen med ca. 11 kr per bok... Så kan en da se nærmere på hvor mye selger en ukjent debutant. Leste et sted at gjennomsnittet selger 274bøker på et år. Da kan en jo regne ut at det ikke er særlig mye. Hvis en da gir ut en bok på en av de små forlagene så er det få bøker som i det hele tatt når de fleste butikkene og reklame kan en jo bare drømme om ;). Så langt har min bok solgt over 600 eksemplarer på det halvåret den har vært i salg. Men det er virkelig ikke mye penger å hente. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glemte å nevne at jeg har en egen illustratør som tegner bildene til boken. Han får også ca.11 kr per bok når den selges for 179kr. Så tilsammen for illustratør og forfatter tjener vi 22kr når en bok selges for 179kr. ;).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T