Mye er likt, i Proust sin ånd...men en del er også forskjellig. Det kan bli en lang diskusjon. På Sporet av hukommelsen på Kapittel 10 berørte en del av dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Takk! Din egne kommentar innskutt midt i der i lenken oppsummerer mye av det som slo meg først. Og lange gode setninger. Strålende om opplevelse av kunst. Masse referanser. Morsomt. Jeg opplever KOK mye mer lettlest, men det skyldes kanskje at det er lett å lese om egen tid, eget miljø der en forstår referansene?

Begge skriver om et priviligert utsnitt av verden (Proust overklasse, Knausgård Norge) med få avstikkere til resten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser mye mer symbolikk i Proust.Men likhetene er mange...det handler om "kampen for å skrive", det å være/bli forfatter", det handler om en barndom, å være opptatt av litteratur, kunst, arkitektur det handler om forholdet til foreldre, det handler om engstelse, om seksualitet...og ikke minst "å finne seg selv" gjennom minner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundBjørg RistvedtEgil StangelandIreneleserHarald KAnne-Stine Ruud HusevågJane Foss HaugenKjell F TislevollMarteHilde VrangsagenEivind  VaksvikellinoronilleMona AarebrotJoakimMargretheReadninggirl30Martine GulbrandsenNina SolåsRandiALailaGladleserJoannNinaToveBeathe SolbergNeraBjørg L.Synnøve H HoelTine SundalElisabeth SveeLinda NyrudKaren PatriciaKristinalpakkaRisRosOgKlagingTorill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenJakob Lund Klausen