En helt annerledes biografi, mer som skisser som kan være med på å beskrive og forklare et liv, et svært fascinerende sådant. Fikk dog litt problemer med mangelen på kronologi innimellom.

Det er også befriende å lese en historiker som tar kvinnelige aktører på alvor. Der andre ser Kristinas avgjørelser som tegn på hennes ustadige og kvinnelige natur, ser han konsekvente handlinger ut fra klare motiver. Det viktigste for Kristina var frigjøring og selvstendighet, da blir f. eks abdisering ganske naturlig. Der andre beskylder Kristina og moren for å sløse bort penger på dameting som teater, viser han hvor viktig sånne ting var for å vise velstand og makt, et tema jeg kjente igjen fra før fra Ofredsår og Den oövervinnelige.

Har bare lest Englund på svensk før, og kommer til å gjøre det i fortsettelsen. Han er nemlig en gudbenådet forteller og fortjener en bedre oversetter enn han har fått her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Helge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarte