Tusen takk for fin link! Så hyggelig. Jeg må nok skaffe meg en sånn liten lampe, selv om det sikkert vil se noe rart ut på trikken :D Man kan ikke få alt, tydeligvis. Lykke til med Kindelen din - jeg er forelsket i min!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Sikkert et dumt spørsmål, men jeg vil gjerne skaffe meg lesebrett, men leser helst på norsk, er det lett å mase ned norske bøker til Kindle eller finnes det andre som er bedre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser bare norske bøker, er ikke god nok i engelsk til å lese det, mister både innhold og ikke minst nyanser. Jeg startet med en Galaxy tab, men den er blank og lys, så det blir hardt til øynene. Jeg kjøpte en brukt Kindle på finn.no som jeg er veldig fornøyd med. Lett å fikse slik at du kan lese alle e-bøkene dine der. Har skrevet litt om min spede begynnelse i e-bokverdenen på mine nettsider http://tankespeil.torib.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Alle" lesebrett der ute kan lese norske bøker, men "enkelte" er satt opp med engelsk brukergrensesnitt.

Siden du skriver "leser helst på norsk" tolker jeg det dithen at du KAN lese engelsk om du "må", og da har du mer eller mindre hele "lesebrettskogen" å velge fra.

Den norske "bokskya"-løsningen er imidlertid, såvidt jeg kan se, rettet mot android- og iOS-systemer, så om du velger lesebrett som IKKE kjører noen av disse må du nok laste ned boken rett fra bokhandelen til PC'en, og bruke PC'en til å overføre boken til lesebrettet ditt. (I motsetning til å kunne bruke lesebrettet direkte mot internett og laste ned bøker direkte fra UTVALGTE internettsider og ned på lesebrettet)

På den annen side:

  • du laster ikke ned bøker fra bokskya, du må innom bokhandlers/forlagets sider uansett og gjøre både nedlastning og betaling der. (Hovedankepunktet mot bokskya så langt har vel vært at du må ha en konto hos bokskya for å søke på bøkene OG en konto hos HVER av "bokeierne" du vil kjøpe fra for å kjøpe bøker)

  • Er det ikke uansett greit å ha en backup av boken? På PC'en? Det er mulig jeg viser min alder her mer enn noe annet, men jeg foretrekker å ha "biblioteket" mitt på PC'en, og de bøkene jeg faktisk LESER på lesebrettet.

Mitt valg av lesebrett så langt har passet meg fortreffelig. (Sony PRS-650, om noen ikke har fått det med seg). Jeg laster ned ebøker fra både norske og utenlandske bokhandler/forlag, og jeg administrerer dem på PC'en. Med det eminente "bibliotek-programmet" Calibre. Så overfører jeg bøkene til lesebrettet når jeg vil lese dem. Jeg er til og med så gammeldags at jeg bruker KABEL for overføringen.

Hovedargumentet mitt var at ingen av mine andre bøker hadde trådløs tilgang til internett, så jeg så ingen grunn til at ebøkene mine skulle ha det heller. Argumentet holder fremdeles. Hvis jeg hadde hatt en av disse fantastiske pad'ene så ville jeg kanskje ha lest ebøker på den i tillegg til nettsurfing. Kanskje. Men jeg er ikke sikker. For jeg har funnet ut at det er mye lettere å lese bøker på en "ren bokleser" enn å lese på en fargeskjerm. (Joda, jeg har også fått med meg at "bokleserne" nå begynner å komme med farger, og at grensen mellom en "bokleser" og en "pad" begynner å bli utvisket. Men så lenge jeg kan lese 10-15 bøker før jeg trenger å tenke på å lade opp leseren min, så er jeg ganske fornøyd.

Etpar tanker til slutt:

Hvis du VET hvem du kommer til å kjøpe bøker av i fremtiden, så kan det være smart å velge et lesebrett som kommer fra bokselgeren. Kindle er f.eks et veldig godt valg om du vil kjøpe bøker hos Amazon (og jada, Kindle-eiere, du kan lese bøker som IKKE kommer fra Amazon på en Kindle, har jeg hørt).

Hvis du IKKE vet hvor du vil kjøpe bøker, eller ønsker mer variasjon, så...

Velg et lesebrett du tror du vil trives med på sikt, basert på de kriteriene DU synes er verdt å vurdere etter.

  • Hvor leser du? (Pad'ene er dårlige i sollys, dedikerte lesebrett er bedre)
  • Hvor mye leser du? (Batterikapasitet. Pad'ene taper igjen)
  • Hva leser du? (Trenger du fargeskjerm for å se bilder?)
  • Hva leser du? (Hvilke formater er bøkene du leser tilgjengelig i? Sjekk, så du ikke sitter med lesebrett som ikke takler favorittformatet ditt. De fleste lesebrett tar FLERE formater, men sjekk det!)
  • Hvor mye penger vil du bruke? (Det er det samme her som i resten av verden. Pris styrer kvalitet og funksjonalitet. Vær realist, velg det du MÅ ha og det du har råd til av det du VIL ha.)

Lykke til;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for masse god info! Jobber i bokhandel og har tilgang på bøker på pdf-fil, har lest endel på min iPad, men merker at det blir slitsomt i lengden. Hørt at de rene lesebrettene er bedre. Jobbes i den norske bokbransjen med å finne noe bedre alternativ til Bokskya, så vi får håpe det kommer om ikke lenge!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kibano lesebrett som selges hos Norli Libris er enklere hvis du skal lese norsk. På dette brettet kjøper du og laster ned norske bøker med ett klikk. Lesebrettet er utsolgt på nett (finnes fortsatt i noen butikker) men kommer inn igjen i slutten av februar. En annen ting er at det snart blir lansert utlånsordning av norske e-bøker fra bibliotekene. Jeg er ikke helt sikker, men tror man må ha et lesebrett med støtte for Adobe kopibeskyttelse for å låne e-bøker på biblioteket. Hvis det er tilfelle, kan du ikke lese biblioteksbøker på Kindle. De fleste andre lesebrett inkl Kibano kan brukes. Det gjelder også iPad. (Jeg jobber i Norli Libris)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Buskerud fylkesbibliotek har allerede utlån på e-bøker i et meget begrenset utvalg. Jeg leser disse på Kindlen min jeg da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har liten greie på lesebrett - kindelen min ble impulskjøpt på Gatwick på vei hjem. Så vidt jeg vet er Kindle kun opp mot Amazon, selv om jeg til min store glede oppdaget at jeg kunne sende egne manus til den. Hvis du vil lese på norsk, så finnes det andre brett - som jeg altså ikke kjenner til! Beklager! Sjekk i noen av de andre trådene her inne - massevis av gode råd der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du eller har tenkt å kjøpe Kindle fant jeg mine første råd her http://ebokhyllami.blogspot.com/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreAmanda AKserinaEllen E. MartolAkima MontgomeryRoger MartinsenKirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorah