Spøkelseshistorier er uskyldig moro, eller?

Hvem liker vel ikke spøkelseshistorier og kjenne at det går kaldt nedover ryggen? Disse historiene skal være grøssende og småmorsomme, ikke sant?

Fire eldre menn som kaller seg The Chowder Society møtes en gang iblandt for å fortelle spøkelseshistorier, noe som er en slags lidenskap for disse mennene. Og spøkelseshistoriene de deler med hverandre er av alle slag. Men det er ikke så gøy lenger når en av disse mennene blir funnet myrdet i et selskap. Snart klarer de ikke å skille hva som er virkelighet og mareritt. Hva er det som skjer i byen de bor i?

Peter Straub - navnet har jeg lagt merke til på grunn av at han har skrevet noen bøker sammen med Stephen King (som jeg ikke har lest ... ennå.) I Ghost Story la jeg merke til at Stephen King og Peter Straub har en veldig lik skrivestil, bortsett fra at Stephen King er mer grafisk. Jeg liker skrivestilen til Peter Straub også. Selv om han ikke er like grafisk så er han en detaljert forteller og klarer godt å skape en uhyggelig atmosfære. Syns også at karakterene var godt beskrevet og jeg følte at jeg ble ordentlig godt kjent med dem, deres sterke sider, svakheter og frykten de følte.

Det er muligens en kort omtale, dette, men jeg er så redd for å røpe for mye. Det er ikke det samme å lese om boka og lese den. Det er to forskjellige ting. Les den, sier jeg bare. Dette er en real klassiker i horrorsjangeren som er lett å bli fanget i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har akkurat sett filmadapsjonen, og blitt veldig nysgjerrig på boka. Filmen var veldig god, selv om jeg har skjønt at den ikke er hundre prosent trofast. Uansett... spøkelseshistorier er fantastisk, jeg elsker et godt grøss, og denne ser spennende ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefales! Boka altå:) Har selv ikke sett filmen ennå, men jeg har lyst. Og der har vi noe til felles. Jeg liker også godt grøss:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noe av det kuleste med filmen, synes jeg (som ekstrem filmnerd) er at de gamle mennene i the Chowder Society spilles av noen av de største stjernene fra filmens gullalder, som Fred Astaire og Douglas Fairbanks - men altså her er de gamle og ærverdige herrer - og spiller fremdeles kjempebra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nice! Skal passe på å få med meg filmen en gang i fremtiden:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo Larsen