Vil du si at denne boka inneholder "korrekt" vitenskap, eller er det mer science fiction? :-)

Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Den heller vel egentlig mot science fiction, siden handlingen er satt til et fiktivt England på 1990-tallet. Boka handler om en kostskole hvor det bor barn som er kloner av "ordentlige" mennesker. Barna blir opplært til å bli donorer når de blir voksne. Meningen er at de skal donere bort organene sine for å kurere menneskelige sykdommer. Uansett kan man vel si at boka tar opp etikk rundt kloning. Er det riktig? Hvor langt er det riktig å gå? osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en form for science fiction, men den er svært aktuell i forhold til diskusjonen rundt etikken i å klone mennesker, og mulighetene for det er vel til stede selv om det ikke (så vidt noen innrømmer) er blitt gjort.

Selv vil jeg anbefale This Thing of Darkness, som handler om noen av pionerene i naturvitenskap - blandt annet Darwin. En svært god roman, med basis i virkelige hendelser.

Jeg kan også anbefale hele Patrick O'Brians serie om Jack Aubrey og Stephen Maturin, men den er kanskje mindre interessant akkurat i denne sammenhengen da den består av 20 ganske omfattende bøker. Stephen er en "natural philosopher" og det er en viktig del av bøkene selv om det ikke alltid ligger i front i handlingen.

Men This Thing of Darkness anbefales på det varmeste!

Et PS: Forresten... Extended Essay? Da går du IB?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er IB?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

International Baccaulareate - et alternativ til allmenfag videregående (2. og 3. gym) som følger et internasjonalt opplegg. Færre fag, mer fordypning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for innspill! This Thing of Darkness skal definitivt sjekkes ut. Er boka oversatt til norsk? En serie på 20 bøker blir nok for mye å lese, dessverre.

Ja, går IB. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke oversatt til norsk så vidt jeg vet.

Jeg har også gått IB en gang i tiden - i Trondheim - var russ året før du ble født, ser jeg av profilen din. Nå følte jeg meg plutselig gammel, gitt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok. Det er litt dumt, ettersom jeg skal skrive på norsk. Bør ha norske sitater.

Hehe. Vel, nå er ikke jeg så gammel, så det å ha vært russ året før jeg ble født behøver ikke bety at man er gammel.

Hvilke fag hadde du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det med sitatene kan jo bli litt vanskelig. Men jeg ville sjekket om de godtar sitater på engelsk, på universitetet f.eks. er det helt ok, særlig når det er orginalspråket.

Skal vi se... Norsk, engelsk, matte og historie på high level, kjemi og fysikk på low. Mener jeg å huske. Jeg skrev extended essay i engelsk, om bruk av dyr i stedet for mennesker i litteratur (hovedvekt på Ole Brumm og Animal Farm). Jajamensann. Det var tider, det. Seriøst: IB var veldig givende. Jeg hadde en bra klasse, riktignok, håper du er like heldig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det skal jeg gjøre. Takk. :-)

IB er totalt sett helt fantastisk, man får spesielt testet evnene sine til å takle stress! Ja, har en super klasse. Tror generelt sett at IB-klasser er gode klasser å være i. :-)

Så det er deg jeg skal høre med dersom jeg sliter med kjemien, fysikken eller matten, hehe. Neida. Det høres ut som en god idé til EE. Det gikk sikkert bra også.

Veldig gøy å snakke med folk som har gått/går IB - det er tross alt ikke så mange.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethlittymseBrit HonningsvågNorahAnniken RøilKirsten LundLailaLeseberta_23Anniken BjørnesTheaNinaJulie StensethPer Åge SerigstadHelena EBenedikteEvaanniken sandvikHarald KKaramasov11PiippokattaKserinaAnitaFindusRufsetufsaKristine LouiseAnne Berit GrønbechTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvikmay britt FagertveitStig TEli HagelundReidun Anette AugustinVibekeMarianne  SkageEinonieLisbeth Marie UvaagLinnAE