Du er selvsagt inne på noe. For meg har imidlertid også musikken som musicalen er basert på, en selvstendig verdi fordi den er så vakker. ;-) Alltid når det skal lages film, teater eller for den saks skyld musical over kjente verker, er det umulig å få med alt. I motsatt fall måtte man ha laget en TV-serie eller lignende. Noen bøker egner seg dårligere til å lage forkortede filmer, teaterstykker o.l. av, og jeg ser også at "Les Miserables"-musicalen (og for den saks skyld også filmene som er laget av dette verket) kun inneholder de mest følelsesladede delene av boka. Men for meg er de delene også de viktigste. ;-)At noen nødvendigvis må tjene penger på å skrive bøker, lage filmer, sette opp teaterstykker eller musicaler, tenker jeg er en forutsetning for at det i det hele tatt blir gjort. Skjønt grådigheten kan selvsagt komme i veien for at det blir stor kunst av det ... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Ja, musikken er fantastisk! Jeg leste boka før jeg så musikalen både i London og her heime i Norge, og det som var litt frustrerende for meg var at de har gjort ganske mye endringer i handlinga. Og spesielt etter å ha sett musikalen for andre gang, begynte jeg å ha vanskelig for å huske akkurat hvordan det var i boka selv om jeg husket at det ikke var som i musikalen. Da fikk jeg lyst til å lese boka på nytt for å minne meg selv på hvordan det var, men det har ikke blitt noe av ennå - litt stort prosjekt og så mye annet jeg også vil lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har kun fått med meg en kortversjon av boka, men har kjøpt alle tre som til sammen utgjør denne fantastiske historien. Kanskje jeg ikke burde mene så mye om verken det ene eller det andre her før jeg har lest fullversjonen. :-) Men så er musikken så fantastisk at denen alene er vel verdt å få med seg. Og så klarer jeg ikke å styre unna en diskusjon som isolert sett kunne være verdt en diskusjon i seg selv - om det er ok at originalhistorien endres i film, teater og musical? ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, musikken er utrolig flott. Jeg er en musical-junkie, og så nettopp 10 års jubileums-DVD'en og 25 års jubileums-DVD'en forrige helg. Herlig. Var også så heldig at jeg fikk med meg Trøndelag Teaters oppsetning for noen år siden, også meget imponerende. Drømmen er å se den live i London snart... :)

Jeg leste boka da jeg var liten jente, husker dessverre ikke så mye av den men husker at jeg likte den godt. Så der startet interessen. Og den skal gjenleses nå i år har jeg bestemt meg for, er altfor lenge siden sist.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rent lovmessig sett så må det vel bli opp til forfatteren. For verk som er falt i det fri, så er det jo ganske fritt fram å gjøre som man vil, og det mener jeg også er riktig. Men om det blir bra, er jo en annen sak - det hender nok, men det er nok oftere at jeg blir skuffet hvis jeg har lest boka først.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBL