En ulovlig innvandrer blir funnet drept, en tenåringsjente forsvinner og 2 skjeletter blir avdekket når en pub-eier skal bygge om kjelleren sin. Fleshmarket close er en underholdende krim med et budskap, den skildrer et samfunn preget av grådighet , utbytting og vold og hvor respekten for menneskeverdet er sterkt redusert om ikke helt borte.

Jeg så en detektime med førstebetjent Rebus for liten stund siden og syns det var ganske bra, dessverre kom jeg ganske seint inn så det var ikke mange episodene igjen. Jeg ble noe overrasket da en bok jeg kjøpte på salg for et par år siden viste seg å ha samme hovedperson, og nå etter en tid fikk jeg endelig tid til å lese den og. Og jeg ble vel ikke skuffet egentlig, etter å ha lest boka har jeg fortsatt ganske sansen for denne litt utradisjonelle førstebetjenten som tar seg en øl så fort han får mulighet, dagen er ikke den samme uten.

Det er en god “klassisk” krim uten en masse blodige detaljer som noen mener preger dagens krim- og spenningsbøker. Man er underholdt og for min del i hvertfall gikk det egentlig kjapt av sted, den er småspennende hele veien uten en masse innviklete detaljer. Man får den informasjonen man trenger, men ikke mer, noe jeg synes er helt fint. Som en del krim jo er er vel også denne noe forutsigbar, men en liten tvist på slutten så jeg ikke helt komme, sånt kan man like. Rebus roter seg inn i en slags flørt og jeg hater kliss, så for min del kunne man kanskje vært foruten akkurat den, tror ikke det ville svekket historien nevneverdig heller. Men alt i alt, en grei, underholdende krim med en dæsj svart humor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

rubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone Sundland