Vigdis Hjort har skrevet gjesteinnlegg på Forlagslivbloggen om saken:

http://www.forlagsliv.no/blog/2012/01/06/gjesteblogg-av-vigdis-hjorth-inspirasjon-ikke-plagiat/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja, det samme stod å lese i Stavanger Aftenblad i går. Jeg ser det hun skriver ad diktet til Astrid Hjertenæs Andersens (”Hestene står i regnet”), men jeg kjenner likevel på en skuffelse i forhold til denne saken. At ord og uttrykk er likt, ja, - men hele lange avsnitt? Nei, jeg mener fremdeles hun har trådd over en grense i boka si. For her har hun ikke bare fått ordene "dettende ned i hodet", her har hun drevet ren avskrift og det må vel være noe annet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med deg. Jeg reagerer særlig på at hun i svaret snakker om "det korte avsnittet inspirert av ham", mens Nicolaysen siterer flere setninger som ikke later til å henge sammen.

Det er også en viss forskjell på å bruke et dikt som inspirasjon for et prosavsanitt, for da MÅ du skriv om såpass at det blir "egne ord inspirert av" i stedet for avskrift.

Svaret hennes overbeviste i alle fall ikke meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BB