Dette var en stor bok om nær historie. Grundig fortalt, hvor vi fikk et godt innblikk i hvordan det var å være menneske i Sovjet etter revolusjonen. En grundig og grei historiebok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, helt riktig; dette ER en stor bok, over 700 sider kan vi telle. Men dessverre: dette blir tung lesning. Og kan på dette grunnlag ikke anbefales. Jeg må hurtig legge inn en annen svenske som referanse - Hermann Lindquist, som evner å fortelle slik at "mannen i gaten" vedblir å lese videre. Tilfeldigheten har villet det slik at jeg har lest Peter Englunds Poltava - tidligere har jeg også lest hans Ufredsår - rett i forkant av Orlando Figess Hviskerne og paralelliteten er påfallende: det er på det narrative tingene havarerer for meg. Disse to forfattere lener seg mot den vitenskapelige (akademiske) formen i en altfor stor grad, og man blir å mistenke dem for ikke å riktig forstå dette med å lage populærfremstilte bøker. Englund som er professor i narrologi - hvordan en fortelling bygges opp - har allikevel mye å lære av Lindquist, hvis drømmen var å favne vidt og bredt blant den lesende populasen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Aud Merete RambølbrekEllen E. MartolStig TMads Leonard HolvikSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana Wesserling