Dette var en stor bok om nær historie. Grundig fortalt, hvor vi fikk et godt innblikk i hvordan det var å være menneske i Sovjet etter revolusjonen. En grundig og grei historiebok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, helt riktig; dette ER en stor bok, over 700 sider kan vi telle. Men dessverre: dette blir tung lesning. Og kan på dette grunnlag ikke anbefales. Jeg må hurtig legge inn en annen svenske som referanse - Hermann Lindquist, som evner å fortelle slik at "mannen i gaten" vedblir å lese videre. Tilfeldigheten har villet det slik at jeg har lest Peter Englunds Poltava - tidligere har jeg også lest hans Ufredsår - rett i forkant av Orlando Figess Hviskerne og paralelliteten er påfallende: det er på det narrative tingene havarerer for meg. Disse to forfattere lener seg mot den vitenskapelige (akademiske) formen i en altfor stor grad, og man blir å mistenke dem for ikke å riktig forstå dette med å lage populærfremstilte bøker. Englund som er professor i narrologi - hvordan en fortelling bygges opp - har allikevel mye å lære av Lindquist, hvis drømmen var å favne vidt og bredt blant den lesende populasen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud