Etter å ha lest denne boken og også debutboken til Yiyun Li,Omstreifere, har jeg bare en ting å si: Les hennes bøker! Hun gir et innblikk i kinesisk hverdagsliv i nåtid på en troverdig måte. Gleder meg til å lese hennes nyeste bok "A thousand years of good prayers" som ligger her og venter!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Skinnende gull, glitrende smaragd består av 9 frittstående noveller. Dermed har forfatteren muligheter til å komme inn på flere ulike temaer.
Yiyun Lee gir flotte beskrivelser av livet i "det nye" Kina, skildret fra ulikt ståsted. Vi får høre om kvinner i ett års militærtjeneste, benyttelse av surrogatmødre, homofili mm. Vi får en sterk historie om vennskap mellom 3 jenter, der en av dem forteller denne historien til sitt barnebarn 50 år etterpå. Ikke minst får vi masse info om gamle, tradisjonelle holdninger mellom foreldre og barn som lever videre idag.
Språket la en demper på min entusiasme. Jeg ser for meg at det er kulturelt betinget. Vi i vesten uttrykker oss vel gjerne på en annen måte enn det feks en kineser gjør???
Jeg er likevel litt usikker på om det eventuelt er eneste grunn. Jeg følte at språket var veldig omstendelig og at det ligger endel i oversettelsen også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er den oversatt fra kinesisk? Bor Yiyun Li i Kina, eller er hun i eksil? Jeg tror jeg bare har lest bøker av "amerikanske" kinesere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må bare innrømme at boka ble sluppet ned i luka på biblioteket i dag, faktisk, så jeg har ikke noen gode svar til deg. (Søke på Google..??)
Men jeg tror Lise Munthe har helt rett i de betraktningene hun kom med nettop.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun er også amerikansk kineser. Det er vel vanskelig å skrive så fritt om forhold i Kina idag hvis du bor og arbeider i Kina vil jeg tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KPrunellaLaila