Å ja! Eit favorittspråk! Når ein kan ein god del norrønt, går nyislandsk etter måten greitt. Men i alle språk er ein alltid på veg; det gjeld å sjå bakover, på det ein kan, og ikkje bli fanga av alt som ligg føre, alt ein ikkje kan - ennå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Kvar får du tak i islandske bøker? Har prøve å leita litt, men har ikkje hatt lykka med meg. Ikkje enklaste språket i verda å prøve å lære seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dei fleste av dei lærebøkene som eg har (jf. lista mi for islandsk språk) kjøpte eg i det som heitte Univesitetsbokhandelen i 1970-åra. Eitt læreverk fekk eg av Ivar Orgland. Bøkene i lista "Om islandsk litteratur" handlar om den delen av norrøn litteratur som vart skriven på Island. Det som eg har av nyislandsk skjønnlitteratur i original, skriv seg frå to turar til landet. I 1977 kjøpte eg litt og fekk nokre bøker av forfattarar som eg trefte, og da kona mi var der i 2010, kjøpte ho med nokre romanar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det eneste jeg kan er pils som betyr skjørt (drikker ikke pils selv vel å merke). Husker ordet fordi det for meg var helt på viddene. Men du imponerer stadig vekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Britt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine Victoria