Jeg opplever at det er noe galt med problemstillingen. Litteratur skal vel ikke måles i kvantitet?

Noen bøker krever lang tid. Det er deilig å nyte i lange drag en forfatter som skriver vidunderlig. Noen ganger vil jeg ikke at boka skal ta slutt. Andre ganger kan jeg brase gjennom en halvgod krim på en flyreise.

Jeg synes i utgangspunktet vi skal yte forfatteren såpass rettferdighet at vi bruker litt tid på det han eller hun har skrevet. Husk at det ofte ligger årevis med arbeid bak en roman.

En tendens til samlemani på boktitler ser jeg utelukkende som negativt. Jeg skal påta meg å skumme gjennom hele verdenslitteraturen på et par måneder. Men jeg vil ikke huske stort av det. Og jeg blir definitivt ikke klokere. Det eneste jeg oppnår er en gigantisk bokhylle her inne på bokelskere.no.

Men det er vel ikke målet, er det?

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg synes ikke utgangspunktet er noen problemstilling i det hele tatt. Det er et ganske enkelt og greit spørsmål om hvor mange bøker andre bokelskere leser i løpet av et år.

Noen har mye tid til lesing - andre lite. Noen leser veldig fort - andre sakte. Hva man får ut av en bok er også høyst ulikt. Det er en veldig fremmed tanke for meg at det å lese mye kan tyde på samlemani på boktitler eller at man ikke yter forfatteren rettferdighet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Tror nok jeg ble litt misforstått her. Ingen ting i veien med å spørre hvor mange bøker folk leser. Selvsagt ikke. Og folk leser i ulikt tempo. Av og til får jeg bare et inntrykk av at mange bokelskere føler at de ikke rekker over nok bøker i løpet av et år. Da synes jeg vi skal være fornøyd med akkurat så mange bøker vi leser. Enten det er 1 eller 100. Det viktigste er at vi koser oss med en god bok. Der og da. Det var vel det jeg forsøkte å få fram.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skal man ikke få lov å lese i eget tempo?

Jeg er en av de som leser ganske fort, og jeg veit at jeg går glipp av mange detaljer på grunn av det. Tidligere har jeg til og med prøvd å bruke lenger tid på hver bok, men det fungerte ikke for meg. Mitt naturlige lesetempo er høyt og det er jeg komfortabel med. Målet mitt er ikke å komme gjennom flest mulig bøker, men å kose meg med de bøkene jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Igjen blir man misforstått. Jeg nevnte jo selv at jeg kunne lese en bok på et par timer, mens en annen kunne ta flere uker. Og at folk har forskjellig lesetempo er åpenbart. Jeg er hundre prosent enig i din konklusjon: Det viktigste er å kose seg med den boka vi leser, ikke hvor mange bøker vi leser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er godt fornøgd med lesetempoet mitt og bruker den tid som trengst på ei bok. Og i løpet av eitt år har eg altså sånn ca. lest 30 bøker.

Ingen samlemani, men det er jo alltid mange bøker som ein har lyst å lese. Og derfor lurte eg litt på kor mange bøker andre les.

Og eg blir jo veldig nysgjerrig på kor mange du les no då :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er usikker selv på hvor mange bøker jeg har lest, men jeg har jo tatt meg tid til å gå gjennom hyller og skap og registrert ca 750 titler i bokhyllen min her inne. Jeg har selvsagt ikke fått med meg alle, så kanskje jeg har lest 1000 bøker totalt. Hvis vi antar at jeg har lest mer eller mindre aktivt i 20 år av mitt voksne liv, så blir det i snitt 50 bøker i året. For tiden leser jeg ikke så mye. Kanskje i snitt 1-2 bøker i måneden. Lesing går opp og ned. Jeg var en skikkelig lesehest da jeg var rundt 15-16 år. Og så studerte jeg jo i noen år, og da ble det mye. I perioder leser jeg bare krim på flyreiser. Bøker fyller ulike behov avhengig av hvor vi er i livet. I den tida da jeg jobbet 10-12 timer i døgnet og hadde små barn ble det ikke lest mye. Bortsett fra Roald Dahl på sengekanten. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan skrive under på det ja. Blir ikkje så mykje tid til lesing med små barn. Ca.50 i året er jo meir enn Ola Nordmann les i eitt gjennomsnIttsår :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice Nordliingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergDemeterBerit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  Skage