Denne fortjener virkelig rosen den har fått. Den må leses sakte for å få fordøyd all infoen, men det er virkelig verdt det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Er dette en roman?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har registrert den som biografi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en mektig flott bok! Det er tydelig at forfatteren tar mye etter sin bestefar som historieforteller, og skriver ærlig om seg selv og sin families historie. Det er en rørende og sterk historie om 6 enkeltindividers historie blant 6 milloner. Jeg skjønner absolutt at denne har vunnet masse priser og fått mye bra kritikker. Anbefales til alle som er ute å lese en god bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er ei god bok, rørande og tankevekkande. Til liks med med fleire som har kommentert boka, synest eg at forfattaren i delar av ho var irriterande uthalande, sjølv om digresjonane i og for seg var interessante. Fleire har kommentert skildringar av grusame hendingar, men det som etter kvart slo meg er tragedien i at av fleire tusen jødar i den vesle byen Bolechow, overlevde berre 48 krigen. Det gjer Holocaust konkret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Forsvunnet" av Daniel Mendelsohn er en god bok. Anbefales selv med dens til tider grusomme Holocaust beretninger, disse er ikke hovedskildringene i boken og gjør at boken ikke blir en vond leseropplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp satt boka i hylla ette rå ha lest den ferdig. Fin bok-lærerik bok, må fordøye den litt før jeg starter på en ny.

Jeg leste boka kanskje ikke sakte nok. Det var masse navn og uttallige historier, og jeg klarte ikke å sortere alle personene fra hverandre. Men det er kanskje ikke det essensielle.

Vinklingen på temaet er spennende. Forfatteren står historien nær, men samtidig har han så mye distanse til hendelsene at han kan se objektivt på det som skjedde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kommet merkelig fort inn i denne boka, kanskje på grunn av rådene om å lese den sakte og nøye i starten - ellers pleier jeg å være litt (for) utålmodig til å begynne med - men det slår meg noen gang stadig at det er en bok om slektsforskning, og at det jo ikke kan være spesielt interesant. Gleder meg til å komme videre med den dog - slektsforskning eller ei, jeg har lyst å finne ut mer om Schmiel..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne er berre mektig, stor, så rørande, så vond; om Livet sjølv i all sin gru og sødme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp startet på denne og er så langt svært fornøyd. Enig med deg at det er mye info i starten, men veldig godt skrevet så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H Helseth