Jaha..."ifølge mine beregninger", så vil det i såfall si at det da tar ca 4 timer å lese ei bok på 250 sider.... Det virker på meg temmelig raskt! ...eller er det bare jeg som er voldsomt treg..??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Ja, det blir 240 ord i minuttet, noe jeg også synes er litt raskt til å være lesing av prosa. Jeg har sjekket min egen lesehastighet tidligere, og kan gjerne ligge på denne hastigheten hvis det er enkel, rett-fram-litteratur, men jeg pleier å lese ting hvor jeg synes språket er så godt og interessant i seg selv at det har ingen ting for seg å holde et slikt tempo. I praksis leser jeg nok ca 150 ord i minuttet, pluss pauser for å smake på gode setninger/ordvalg, og for bare å kikke på skyene og trærne utenfor vinduet :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjekket faktisk lesehastigheten i går, og havnet på 140 ord i minuttet, målt i en periode på én times lesing (altså inkludert de pausene jeg tok den timen - skjønt det var ikke mange). Jeg leste Witches of Eastwick av John Updike. Tipper det hadde gått litt fortere hvis det var på norsk.

Måten jeg målte hastigheten på var å telle antall ord i ti setninger, dele tallet jeg fikk på ti, gangen dette tallet med antall linjer per side, deretter gange antall ord per side med sider lest. Da har jeg fått hvor mange ord jeg har lest totalt, og kan dele det med antall minutter jeg hadde lest. Dette hørtes fryktelig innviklet ut, men er det ikke! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes dette var en morsom tråd, så jeg 'bumper' den :)

For noen uker siden sjekket jeg lesehastigheten når jeg holdt på med Youth av JM Coetzee, og det ble 230 ord i minuttet. Altså ganske mye raskere enn med John Updikes bok. Nå holder jeg på med Fakta om Finland av Erlend Loe, og merker at det går ganske fort, så jeg måtte sjekke hastigheten nå også. Det ble 300 ord i minuttet.

Ingen tvil om at bokas stil, språk og lignende har veldig mye å bety for hvor fort man leser! Det varierer jo ganske mye når jeg har målt tre ganger, og fått 140, 230 og 300 som svar. Men det morsomme er at det kjennes veldig tydelig når det går fort, og når det går sakte, før jeg måler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan også være knyttet til noe så enkelt som bokas layout, man leser grupper av ord når man leser fort og hvis det blir for mange ord på en linje vil det påvirke lesehastigheten (det ideelle er, så vidt jeg kan huske, to grupper av ca 4-5 ord per linje). Siden du først har testet kunne det vært gøy å sjekke tekstene du har testet på?

(Ellers påvirker selvsagt språket lesehastigheten drastisk, jeg prøver ikke å hevde noe annet...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det har du absolutt rett i. Har faktisk tenkt over at kolonnene i aviser blir litt smale - ser i Adressa som ligger ved siden av meg her at det bare er ca 5 ord per linje i nyhetsartiklene.

Men i de tre bøkene jeg brukte når jeg testet, så har det vært veldig likt antall ord per linje. 11 i Loe, og det var vel 11 og 12 i de to andre hvis jeg ikke husker helt feil (og det gjør jeg nok ikke ;))

Ser ut som det er veldig vanlig egentlig. Sjekket i tre andre romaner som ligger her, og det er 11 og 12 det går i faktisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå framstår vel jeg som helt manisk, men til helvete med det, som hovedpersonen i Fakta om Finland sier hele tiden. Poenget er at jeg målte en gang til, og fikk 360 ord i minuttet. Mulig jeg ubevisst leste litt ekstra fort, med tanke på at jeg fikk 300 i stad. Boken er jo akkurat den samme. Herregud, jeg kommer jo til å bli ferdig med boka i kveld :) Godt det finnes mer å ta av!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaCathrine PedersenMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.Morten JensenSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil Stangeland