Jeg tror nok hele bokbransjen ønsker å ta kundene på alvor. Hvis det kan være noen trøst, så finner man den samme tregheten i ganske mange land. Går ikke inn på årsaker her.

Det er mange som nevner pris på e-bøker. Det norske markedet er på 5 millioner mennesker, når du tar med smått og stort. Markedet for engelskspråklige bøker er på mange hundre millioner. Det er ikke mulig å få økonomi i salg av norske e-bøker, med et prisnivå som det man finner på engelske. Selvsagt kan man selge mer ved lavere priser, men da øker markedsføringskostnadene også. Jeg tror prisnivå på norske e-bøker er lavere enn hva mange tror - se feks her (NB! egenreklame) http://bit.ly/vaH1J5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jo men tregheten i de landene du refererer til er vel knyttet til noen av de samme problemene som finnes her. Bransje avtaler, forlag som eier bokhandlere o.l. Forenklet sagt - Bokbransjen vil tape store penger på at ebøker "tar av" i andre ledd av sin virksomhet. Å komme seg ut av denne situasjonen er viktig for bransjen, (forståelig nok). Dette blir ofte påpekt, men sjelden kommentert av bransjen. Er det rart at vi tror dere sleper føttene etter dere og går baklengs og motstrebende inn i fremtiden? Ebok solgt over disk som magnetkort bidrar jo ikke til å øke tilliten i så henseende. Selv om leseren ellers sikkert er grei nok.

I forhold til priser, jo - klart det engelspråklige markedet er større. Jeg setter forøvrig pris på at den gamle linjen om at ebøker blir like dyre som pbøkre er forlatt, det er forfriskende. Ved å kutte bokhandlere, utgifter til trykking og transport så må jo noe skje med prisen. Jeg har forsøkt å finne noenlunde pålitelig info om priser på pbøker og ebøker og det beste jeg har klart å finne er her og her. Den første er nok mest interessant vil jeg tro.

Dere skal ha kred for å forsøke og jeg skriver dette fordi jeg bryr meg om å lese og om bøker.

Satsningen på norske ebøker går for sakte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karen RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn Bakken