Da er jeg i mål med Nickolas Nickleby!
Som flere har vært inne på, gikk ikke dette like greit gjennom hele det svære verket (nesten 900 sider i min utgave). Det ble for mange sidehistorier som, etter min mening, ikke holdt kvaliteten. Boken er på sitt beste når den konsentrerer seg om den lille familien Nickleby og deres nærmeste venner og fiender - den stakkars Smike, den elskelige minitayrmalerinnen Miss La Creevy, luringen Newman Noggs, de godhjertete tvillingbrødrene Cheeryble og ondskapen selv, gnieren Ralph Nickleby. For ikke å glemme gutteskolen og den fæle skolebestyreren Mr. Squeers.

Dickens gir et brutalt og realistisk bilde av England i industrialiseringens og kapitalismens barndom. Av en nærmest bunnløs nød og fattigdom, barnearbeid og drikking. Brennvin og vann er en gjenganger. Det skjenkes til frokost, lunsj, middag og kvelds, i sosiale sammenhenger, som medisin, for å døyvne sulten, til voksne, gamle og barn.

Nå tar jeg en liten Dickens-pause jeg også, frem mot Et julekvad.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Ferdig med Nicholas Nickleby. Som sagt: ujamn - for meg var partia som skildra skolen best. Pluss alle dei elegante formuleringane, da. For tida prøver eg å sjå ein episode i veka av BBCs filmatisering - samtidig som eg begynner på The Old Curiosity Shop og legg klar A Christmas Carol ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, du har lagt opp til et stramt løp mellom julekvadet og antikvitetsbutikken... Jeg tillater meg likevel noen andre bøker nå innimellom. Et julekvad er å få kjøpt, ikke sant? Filmene du ser, er det DVD,er i salg nå?

Leker med en tanke det kanskje er for tidlig å lansere... når Dickens nærmerer seg slutten, hva med av samlesing av Johan Falkberget.. Et forfatterskap som tåler tidens tann. Noen som tenner på den ideen??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenkte å ta julekvadet innimellom, for det er ei kort forteljing. Jo, i sal. Etterpå? Ei pause, kanskje? Og Falkberget har eg reptert i lydboksformat for ikkje så lenge sidan. Får sjå!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Ikke i salg" står det hos Bokkilden, hulk, hulk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har Kirsten funne boka. Fint! Filmane mine er i ein dvd-boks som BBC har gitt ut og som Posten - vi har ennå slike ting der eg bur selde for eit par år sidan. Mange filmatiseringar for tre hundre kroner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He, he, Vi har faktisk også Posten, kanskje er det et håp om at disse filmene fortsatt finnes der...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et julekvad er til salgs hos capris.no til NOK 194.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kun lest 400 sider foreløpig, men må si at jeg storkoser meg. Dette er vel ikke en av bøkene han roses mest for, men hvis dette er en av de dårligste Dickens har skrevet, jo da har vi mye god lesning i vente. Likevel tror jeg faktisk at jeg liker Nicholas Nickleby hakket bedre enn Great Expectations, som vel er en av hans mest populære bøker. Begge er uansett strålende underholdning, og jeg gleder meg til å utforske Dickens' bøker videre.

Jeg begynte forresten på A Tale of Two Cities, men la den fra meg etter 50 sider. Kommer til å fortsette med den etter å ha fullført Nicholas Nickleby, men der Nicholas fenget etter første side, syns jeg A Tale ikke fenger særlig etter de første 50 sidene. Andre som har slitt med den? Jeg håper den tar seg opp...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra!
Og for all del - jeg likte i all hovedsak Nickolas Nickleby, selv om jeg synes noen partier ble litt langdryge.

Med en så svær produksjon som Dickens', må vel kvaliteten bli noe varierende. Jeg har ikke lest de andre titlene du nevner, men gleder med til å ta fatt på dem alle i tur og orden!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er inne i ein god periode for tida og les ein del i boka. Eg er einig med deg og andre som seier at kvaliteten varierer.

På fredagar har eg forresten fått ein god rutine etter arbeid: Rett til svømmehallen med tusen meter før badstu, så middag og deretter ein eller fleire episodar med Dickens på dvd. I går begynte eg på Nicholas Nickleby og såg ein episode på ein time. Både Newman Roggs (Robert James) og Squeers (Derek Francis) såg slik ut som deiskulle, ja! Dette er kanskje den BBC-versjonen som ein del av dykk har sett i fjernsynet. I alle fall lovar dette godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikPrunellaLailaHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar h