Jeg tror jeg har en innmari svak leseutvikling … Hva jeg liker/har behov for å lese om forandrer seg jo, men når det gjelder sjanger og ”tyngde” har jeg vært latterlig stabil hele mitt voksne liv. Jeg leser alle sjangre, og jeg leser gjerne tunge bøker, men bøker som er tyngre enn nødvendig provoserer meg. Jeg har ikke tid til sånt, og dessuten er det klysete gjort ovenfor folk som sliter med språket å skrive knotete bare for å brife med hvor mange ord man kan.

Riktignok merker jeg at jeg blir mer kresen i forhold til språk, struktur og originalitet jo flere bøker jeg leser, men det gjør ikke egentlig noen forskjell for hva slags bøker jeg velger. Det bare gir meg mindre å velge i …

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

"det klysete gjort ovenfor folk som sliter med språket å skrive knotete bare for å brife med hvor mange ord man kan"

Å skrive med et stort ordforåd er et virkemiddel for å skrive god litteratur. Et virkemiddel for å skrive poetisk og et virkemiddel for å skrive levende. Litt som at dialekt og "slæng" brukes som et virkemiddel for eksempel å skildre et spesielt miljø. Jeg tror det er få forfattere som skrier "tyngere" bøker gjør det for å være kysete.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De bøkene jeg har lest som har hatt det desidert mest poetiske språket og/eller det desidert mest levende språket, har vært ufattelig langt borte fra de tyngste bøkene jeg har prøvd meg på.

Å ha stort ordforråd er en ting, men å kunne alle ordene som står i fremmedordboka, og bruke dem for alt det er verdt, er en annen ting.
...Tyckar då jäg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, Linda. Det er forskjell på å bruke sitt gode ordforråd med fornuft og å knote til det man prøver å si med unødig kompliserte perioder fulle av unødvendige ord! Jeg får innimellom inntrykk av at enkelte forsøker å dekke over at de ikke har noe å si ved å bruke alle ordene de kan for å si det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er vi vel bare uenige. Jeg har ikke det inntrykket. Og jeg er enig i at det ikke trenger å være tungt for å være poetisk. Noen ting er "enkle" og poetiske andre ting "tunge" å poetiske. Noen bøker trenger vanskelige ord for å være det de er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men hvis de vanskelige ordene trengs, er de pr. def. ikke unødvendige ... Jeg er som sagt ikke motstander av tunge bøker, bare av UNØDIG tunge bøker. Ettersom ingen er nevnt, er det slett ikke sikkert vi er uenige om noe som helst :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindus