Detaljer egentlig og kanskje ikke noe å henge seg opp i, men jeg forstår ikke at det kan være uenighet om guttene var halvbrødre. Barnum og Fred har samme mor - derom hersker det vel ingen tvil? Fred sin far var en som gjemte seg på loftet i bygården og forgrep seg på guttenes mor på frigjøringsdagen. Og Barnums far var Arnold Nilsen - en kortvokst klovn fra Nord Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Artig at dere greier å være uenige når det gjelder et så sentralt punkt i denne romanen. Var de halvbrødre eller ikke?

Denne boken hadde jeg nærmest gitt opp etter å ha forsøkt meg et par ganger, men nå begynner nysgjerrigheten å pirres igjen. Herlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De har samme mor ja, det stemmer. Men, Arnold Nilsen, viser seg å være den som forgrep seg på Vera, etter det jeg forsto. Men, her finnes vel ikke et "rett" svar, så vil vel alltid herske uenighet om de er halvbrødre eller ikke..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du tenker på det faktum at de begge manglet en finger? Så morsomt at vi har så ulik tolkning. Jeg så det nærmest som et symbol på at fortiden alltid innhenter oss da moren fant seg en mann som manglet fingre - for Arnold Nilsen mangler vel flere?

Var det andre grunner til at du tolket det dithen at guttene var fullblods brødre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, kan være enig i deg der at det også kan tolkes som et symbol. Men, fingeren hovedsakelig og flere andre ting i boka gjorde at jeg tolket det som at han er faren. Eksakt hva klarer jeg ikke å sette fingeren på, for det er en liten stund siden jeg leste den, og det er så mange detaljer.

Hele denne Arnold Nilsen gir meg bare en ekkel følelse,og jeg har stor tro på at han er en mann som er i stand til noe slikt. Det avsløres jo flere ugjerninger som han har begått etter som vi kommer litt ut i boken..

Ser at jeg må ta den opp igjen snart, slik at jeg har litt flere argumenter å komme med.. hehe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenEster SBerit RBjørg RistvedtBenedikteAkima MontgomeryElisabeth SveeVioleta JakobsenStig Tingar hSolPi_MesonToveLisbeth Marie UvaagPiippokattaReadninggirl30Kirsten LundRufsetufsaBjørg L.Anniken LFride LindsethKristin SpalderIreneleserIngeborg GHarald KAnneWangHeidi BCaroline Ekornes JohannessenTorill RevheimMonica CarlsenDressmyshelfEli HagelundTonje-Elisabeth StørkersenGeir SundetWenche VargasHilde H HelsethSiljeMarit HåverstadStian AxdalAlice Nordli