Hei gretemor! Tenkte først at jeg ikke skulle svare på kommentaren din, dessuten kom jo Ellen E. Maartol ilende til med et forsvar (takk for den Ellen!). Men det er noe med at jeg nå engang har tenkt at jeg skulle delta i bokelskernes meningsutvekslinger: dessuten er jeg engang medlem i Mental Helse. Jeg har også noen tanker om hvorfor det aktuelle skillet mellom selvbiografier/romaner som jeg ville lufte ...

Din reaksjon finner jeg merkelig gretemor. Kan det skyldes at du har gått vel langt i argumentasjonen din for å diskreditere "En dåre fri"? Vi vil ikke kunne reise noen som helst folkebevegelse her i bokelskere, annet enn når det kommer til stykket å forsvare "boken", som et generelt begrep. Men jeg forvarer altså som du skjønner årsaken til at Mental Helse vil benytte seg av "En dåre fri".

Litteratur kan virke veldig befriende for folk som har, eller har hatt en fase der de ville beskrive seg som syke. Om det er omgivelsene eller ens egen vurdering, som aksepterer sykdomsbetegnelsen.

Om du som leser ikke klarer å akseptere fortellerstilen til Grimsrud, er derimot din egen frie tolkning. Men du kommer aldri til å kunne skape presedens til å kunne si at Grimsrud må være en bløffmaker! Du kan rent personlig føle det sånn (av mange forskjellige årsaker), og jeg leser gjerne hva du har å si.

Men reaksjonen din ovenfor mitt innspill gir meg en følelse av at du gir din egen mening en alt for stor betydning. Det er riktignok en felle vi alle kan - og skal gå i. Men det betyr ikke at vi skal glemme at vi i iveren etter å fremføre våre leserstandpunkter, kan tråkke på andres rett til å fremføre meninger.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg tror du gjør klokt i å lese boken først, og deretter kan det bli interessant å lese din oppfatning av boken, og om hvorvidt du fortsatt synes den er aktuell som en nyttig bok for "mental helse"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest boken og synes den er knakende god, og støtter at den er interessant også for Mental helse, som en nær og intens beskrivelse av hvordan mentale tilstander kan oppleves fra innsiden. Dessuten mener jeg Rune Arenfeldt Berg argumenterer greit og saklig, og har lov å diskutere fenomener som hvordan ulike romaner kan brukes og ikke, og av hvem, også sjøl om han ikke har lest akkurat denne. Men jeg antar han har fått lyst til å lese boka nå :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei Rune! Vet du hva, jeg orker ikke la meg provosere eller bruke mer energi på å forsvare og begrunne mine tanker, erfaringer og følelser. Jeg har all mulig respekt for deg og den jobben Mental Helse gjør.

Allikevel tillater jeg meg å sette spørsmålstegn ved verdien av denne typen litteratur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg. Det er kipt å henvise til "biografier" for at mennesker under behandling skal forstå seg selv bedre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeMarianne MSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokatta