Takk for svaret. Etter å ha lest guiden høres Sony's lesebrett mye mer fristende ut enn Kindle-lesebrettet. Men hva er egentlig forskjellen på PRS-300 og PRS-600 bortsett fra skjermstørrelsen? Hvorfor valgte du PRS-600?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 15 svar.

300 har ikke touch-screen så vidt jeg vet. Og den har mer knapper og skjerm-til-størrelse-ratioen blir dermed litt dårligere. Personlig liker jeg touch-screen, føler det enklere å velge menyelementer raskt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste ett sted at det er ikke anbefalt å lese pdf dokumenter på kindle pga liten skrift og ingen mulighet for zoom. Gjelder dette også for Sony's lesebrett? Hvordan er det med bilder? Finner du det du vil ha av bøker til Sony's lesebrett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest én bok i pdf-format, det var ikke noe problem annet enn at brekkinga av sidene ikke var like god som med epub. Zooming går heldigvis an, særlig siden digitalbok.no selger bøkene sine i pdf-format.

Jeg har ikke prøvd så mange dokumenter som ikke er beregnet for lesebrett, men "frihåndszoom" er mulig, selv om det på ingen måte er optimalt.

Brettet har støtte for bilder, men jeg har ikke lest noe særlig bøker som har bilder i teksten, så det vet jeg ikke så mye om. Bildekvaliteten er uansett ikke noe å slenge gamla i veggen for.

Jeg har funnet de fleste bøkene jeg har lett etter, men ikke alle. For ca. fire måneder siden sjekka jeg for eksempel utvalget av Iain Banks. Da fant jeg bare en bok. Nå har de sju. Så de legger stadig ut flere bøker og jeg har ikke hatt større problemer med det enn at finner jeg ikke den jeg leter etter, er det alltid mange andre bøker jeg har på må-lese-lista.

Det er i tillegg en del gratisbøker tilgjengelig som er fine å benytte seg av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke testet noen lesebrett. Men, konverterer .pdf bøker over til .epub ved hjelp av programmet Stanza og leser på iPod. Jeg kan stille fontstørrelse, bakgrunnslys, farger m.m.

Jeg har brukt iPod som lesebrett i nesten hele 2009 og er så fornøyd at jeg ikke kommer til å skaffe meg noe lesebrett i det hele tatt. Klarer fint å lese selv ute i solen.

Amazon har også masse gratisbøker om man lager seg konto der. Og leser man engelske bøker koster de nye bøkene rundt 60-70 kr. på amazon.

Fordelen med iPod er at den ikke tar noe plass, og jeg har med både bøker, film og musikk i samme dingz.

iPod/iPhone er neppe å anbefale om man liker bildebøker. Men, her er jeg ikke helt sikker, da jeg foretrekker å bruke fantasien, ikke bilder.

Hadde jeg nå bare hatt en iPhone, så slapp jeg å drasse på tlf i tillegg.. ;)

Håper du finner det brettet som passer deg best!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste min første ebok på iPhone ved bruk av Kindle for iPhone og det var nesten en ubetinget positiv opplevelse. Forstår at Stanza er et bedre alternativ, men det er nok litt smak og behag det der.

God lesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stanza er ikke et bedre enn Kindle, men du kan legge inn andre formater der. Kindle er jo låst til Amazon, så det kan være greit å ha Stanza i tillegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det mulig å konvertere alle .pdf filer ved hjelp av Stanza slik at de blir lesbare (jeg tenker på bøker som f.eks inneholder kart eller bilder)? Vet du om det er mulig å bruke denne metoden på lesebrett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

.pdf fungerer alltid. Men, jeg får aldri med andre bilder enn det første. (Dvs. omslagsbildet). Jeg har også lest at det ikke finnes noen god løsning på dette i Stanza.

Jeg har en formening om at alt kan løses, men jeg har ikke lett etter noen løsning på akkurat dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg ikke har tilgang til hverken lesebrett eller vanlig bok har jeg sørget for å ha ebokleser på android telefon også. Det funker, men ikke på langt nær så bra som på lesebrett. Dessuten hadde det, for min del, blitt litt stress med batteritid osv. Hittil har jeg bare opplevd batteri som et problem én gang på lesebrettet. Da hadde jeg glemt å skru den av og omslaget hadde byttet side typ, hundrevis av ganger uten at jeg visste det. :)

Men jeg er enig i at det noen ganger kan være slit å ta med, særlig siden jeg har den i et omslag som gjør den så stor at jeg ikke kan ha den i lomma. Men de fleste bøkene jeg ellers ville lest hadde jeg også måttet ta med meg, så ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk til deg Andreas!

Nå tror jeg jammen jeg skal få meg et lesebrett allikevel. Til bruk hjemme. Så, kan iPoden være til reisebruk.

Forresten fant jeg denne artikkelen i dag som omhandler lesebrett kjøpt på digitalbok.no. Brettene vil ikke kunne lese de nyeste bøkene etter 16. mars pga. at de skifter format:

http://www.aftenposten.no/kul_und/article3446380.ece

Gjør det fryktelig vanskelig å velge rett lesebrett når de ikke engang kan bestemme seg for hvilke format de skal holde seg til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant artikkel. Hårreisende at Irex ikke oppdaterer programvaren, det bør ikke være så vanskelig. Sony har allerede gått over til Adobe Digital Edition og overgangen gikk forholdsvis smertefritt for min del. Kan det bety at Irex gir opp? Ser ikke hva de har å tape på å oppdatere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De finner nok en løsning som kundene kan leve med. De kan jo ikke drive butikk på den måten det framgår av denne artikkelen.

Hvor kjøper du bøker til din Sony? Får du lastet inn alle gratisbøkene, og fra hvor? Du kan vel ikke kjøpe fra Amazon?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper stort sett fra Sony store. Har kjøpt litt fra digitalbok.no og gratisbøker finner jeg mest av på gutenberg.org. Dessuten har jeg hentet ned litt cory doctorow her og der. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar. Gutenberg.org visste jeg ikke om, så det var jo et veldig godt tips;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har prøvd å lese e-bøker på iPod, men jeg synes ikke det var en spesiell god opplevelse. Fikk inntrykk av at jeg måtte bla konstant, noe som gjorde teksten litt for usammenhengende for min del. I tillegg var det dette med batteritiden og sollys. Det funket ikke spesielt godt å ligge på stranden hele dagen med iPoden som bok for meg. Men det er vel smak og behag på dette området også. Er det noen problemer når det gjelder sollys på Sony-lesebrettet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid Hilmer