The Moon and Sixpence leste jeg som pensum i engelsk en gang i steinalderen, i tillegg til The Razor's Edge.

Mitt første møte med Somerset Maugham var nok på realskolen, der vi leste deler av novellesamlingen Cosmopolitans, blant annet en kostelig sak som het The Luncheon.

I hylla mi har jeg Noveller i utvalg utgitt av Bokklubben i 1963, og Livets lenker fra 1976, en selvbiografisk roman i to bind, også utgitt av Bokklubben.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det er så morsomt å bli minnet om bøker man hadde glemt! Og tenkt at noen leser Somerset Maugham, jeg husker flere av novellene fra Bokklubbens utgave svært godt fremdeles, for eksempel den om faren som sender sin sønn på dannelsesreise og råder ham til å holde seg unna kvinner og spill. Sønnen følger IKKE rådet, men historien er helt anderledes enn man tror... Og så den om engelskmannen som selger alt for å flytte til Capri og planlegger å begå selvmord når pengene tar slutt. Det klarer han selvfølgelig ikke. Nei, dere, det man leste som ung og mottakelig, det har virkelig satt spor!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er bare helt herlig å komme over ei bok som til de grader falt i smak hos meg.
Skulle ikke forundre meg om flere her inne også har lest "Skillingen og drømmen", en gang i tida.
Hvis ikke har de etter min mening en god bok tilgode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal virkelig finne frem Maugham igjen. Det er ennå flere noveller der jeg helt levende husker. Den såre historien om utroskap, uopprettelig, mannen som skrev det såre "jeg er så ensom uten deg" til sin utro hustru, dere, der ute, fortsett å minne meg om bøker jeg hadde glemt!!!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserHarald KTonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth Sveesvein