Det står da enhver fritt å "blande seg inn i"!!! en debatt her på Bokelskere! Og hensikten er vel da å gi sitt bidrag til debatten.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det er selvfølgelig helt greit å diskutere bøker på bokelskere, det er jo det denne siden primært er opprettet for. Men jeg misliker sterkt at man "blander seg inn i" og "kritiserer" andres innlegg. Det som er så inspirerende med denne siden er å lese andres oppfatninger om bøker. Ofte ser vi at meningen om en bok er høyst forskjellig. For meg har dette resultert i at jeg har tatt fram boken en gang til, kanskje lest den på nytt for å se om jeg har oversett, eller ikke lagt tilstrekkelig vekt på, deler av innholdet i boken.

Det vi nå ser i denne tråden er kritikkverdig.

Personlig legger jeg vekt på noen viktige prinsipper i all form for debatt:

  1. Saklighet
  2. Kunnskap og/el erfaring om temaet som diskuteres
  3. Ikke gå i forsvar
  4. Lytte
  5. Konkludere på et så realistisk grunnlag som mulig, og utfra egen overbevisning

Det er ikke meningen at en meningsytrer skal måtte "forsvare" egne synspunkter. Og som et minstekrav burde de som uttaler seg om en bok, ha lest den.

Det er egentlig 2 temaer som diskuteres her:

  1. Boken " en dåre fri"
  2. Diskusjon om hvorvidt skjønnlitterære bøker har sin berettigelse som " faglitteratur"

Kanskje burde med fordel disse temaene diskuteres hver for seg slik at man kan oppnå saklige debatter på et mer realistisk grunnlag. Diskusjonen i dennne tråden er ihvertfall på " ville veier" og svært uverdig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er ikke så sikker på om jeg er enig i at de to temaene behøver å skilles: boken og om skjønnlitteratur har sin berettelse som faglitteratur. Fordi: skjønnlitteratur kan beskrive "noe" som faglitteratur ikke i samme grad kan "fange" eller sagt på en annen måte: få en til å forstå sammenhenger som en ikke like lett får fatt i gjennom faglitteratur.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I forbindelse med diskusjonen om denne boken, startet jeg diskusjonstråden: " skjønnlitterære bøker som et nyttig supplement til faglitteratur". Den fikk stor oppslutning og resulterte i mange og flotte bidrag til debatten. Den bør du lete opp. En svært interessant og lærerik diskusjonstråd. ( ligger under "litt av hvert" og du må se tilbake til 27/10 d.å.).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeMarianne MSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokatta