Live beskrev en voldtekt av Kareem en gang i boka, der hun var naken og kun hadde hijaben på seg. Jeg vil tro at det er den hendelsen som tittelen sikter til.

Ellers er jeg enig med deg i at det var vanskelig å tro på at det går an å være så naiv som Live var i forholdet til Kareem. Til hennes unnskyldning tenker jeg at det må ha med å gjøre at hun lengtet etter nærhet, noen å bety noe for, og noen som ville bry seg om henne. Noe jeg skriver litt om i den første tråden som er her.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ja, nå husker jeg! Da tar jeg bort denne sekvensen fra min omtale - ellers blir det urettferdig mot forfatteren. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kunne være interessant å høre fra forfatteren selv hva hun mener. Jeg håper også det kommer flere bøker etter denne!
Jeg likte også godt at Gunn Marit Nisja skriver på en slik måte at man fort forstår at hun har inngående kjennskap til kulturen, menneskene og slik mange lever i Egypt.
Jeg liker å lese romaner med flere røtter i virkeligheten.

Jeg tror hun har satt naiviteten til Live litt på spissen, for å vise hvor lett det er å la seg forføre/forlede i den rette settingen.

Videre tenker jeg at forholdene ligger godt til rette for at mange gutter skal vokse opp til å bli voldsmenn og psykopater i et land som f.eks. Egypt, fordi i bunnen av kulturen og oppdragelsen av barna ligger fremdeles menneskesynet om at gutter er mer verdt enn jenter. Gutter skal få stor frihet til å utvikle seg, mens jentene som oftest bare skal giftes bort og bli en annen manns kone; hun skal adlyde sin mann, ordne og stelle for ham og de barna de helst skal få. - Og kommer det ingen barn (eller det bare kommer jentebarn), får som regel kona skylda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Norah, Gunn Marit her. Hyggelig at du likte boka så godt. Det er mange som har reagert på at Live er naiv, min tanke med dette var at hun ikke har så mye å miste. Hun har en ganske traurig tilværelse hjemme i Norge, og dette forholdet til Kareem blir et lyspunkt hun ikke klarer å gi slipp på. Mye av historien er hentet fra eget liv. Jeg svarer gjerne på alle spørsmål du måtte ha, enten på epost gunnmnisja@gmail.com eller inne på skrivegruppa mi på facebook: http://www.facebook.com/pages/Gunn-Marit-Nisja-b%C3%B8ker-og-skriving/109597199108088

Neste bok kommer i oktober. Selv alle hovedpersonene i boka er norske, er det fortsatt en del kulturkollisjoner. Det kommer mer fra Egypt også, har et par bøker planlagt.

Klem Gunn Marit.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei Gunn Marit!
Så flott at du er tilstede her på bokelskere. Vi har etter hvert blitt mange, og våre "skriverier" må sikkert bety en god del for de bøkene og forfatterne vi diskuterer her på dette nettstedet.
Som du ser så er jeg ikke alene om å ha likt å lese den første boka di!

Det du skriver om Live og hennes forhold til Kareem, som et lyspunkt i en ellers traurig tilværelse, forstår jeg godt. Jeg fikk nok også følelsen av at kanskje mye i boka kunne være selvopplevd.
Du beskriver veldig godt hvordan det er å komme fra "vår verden", til alle de utfordringene og det totalt annerledes livet man møter i et muslimsk land, der tradisjonene og kulturen er så forskjellig fra det vi er vant til. Jeg er spesielt interessert i bøker som handler om disse temaene, og særlig er jeg interessert i kvinnenes liv i den muslimske verden.

Jeg ser virkelig fram til dine neste bøker!

Klem fra Norah

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ester SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckKirsten LundHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardTove