Etter å ha lest denne boka (for første gang siden videregående), må jeg innrømme at den er mer enn aktuell fortsatt - dessverre. For en mørk framtidsvisjon, som man faktisk ser spor av i samfunnet vårt - kanskje spesielt når man er inne i den konspirasjonstanken til Orwell.

Spennende å lese i en litt mer voksen alder. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

[ Slettet av bruker ]

"Mer aktuell en noensinne"? Dette utsagnet trenger en forklaring Anders.

Slik jeg ser det presenterer "1984" en fjern dystopi som er mye fjernere i dag enn hva den var da boka kom i 1948. Heldigvis. Ekstremversjoner av kommunisme og fascisme, mediesensur og historierevisjonisme. Vel, det er ikke mye av det i 2011 slik jeg ser det. Boka er knakende god, og mye er relevant også i dag, men at den er mer aktuell en noensinne, det kan jeg ikke forstå.

Å dra parallellen med PST og venstresida er utdatert med ca 30 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Generelt mener jeg at uttrykket "mer aktuell enn noensinne" er forslitt og ofte malplassert. Derfor mitt innlegg.

Begrepsbruk som "regimet", "mektige krefter" som "arbeider i kulissene", og "...kartlegge tankeforbrytere", fremstår for meg temmelig konspiratoriske. Fra et slikt ståsted forstår jeg dine tanker om boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og å bare avfeie noen som konspiratorisk er gankse useriøst og temmelig dårlig gjort - spesielt når vår rettssikkerhet er såpass truet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAlice NordliJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mge