En bokhandel må ha en god del kriker og kroker hvor det er meningen at man kan få sitte i fred og lese og undersøke en rekke ulike typer bøker.

Et bredest mulig utvalg av både skjønn- og faglitteratur er ønskelig. Det er viktig at bokhandelen ikke etterlever "bestseller-fanatismen". - Den bør fremme nysgjerrighet, gleden ved å oppdage noe nytt, appellere til kundens intelligens og selvstendighet. Bokhandlen bør by kunden bredde istedenfor å prøve og stangsfore kjøperne med selvfølgeligheter (bøker) som massemedia uansett flommer over av (og som det holder at man finner i kjedebutikkene).

Jeg har funnet slike bokhandler i Paris. Det er mange uavhengige bokhandlere der. -Den franske staten støtter faktisk opp om dem med økonomiske tilskudd (slik at de skal overleve i kommersialiseringens gullalder) - i folkeopplysningens, kulturens og breddens navn...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Veldig enig. Derfor liker jeg å utforske antikvariater mye mer enn vanlige bokhandlere. Jeg føler at der finnes kun ''listepop'' og dårlig krim i lange baner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Antikvariater kan være uvurderlige i jakten på den gode bok, ja :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude Oma