Hvorfor sette slike krav til seg selv? Med en tvangstanke om å lese 200 sider om dagen er det en stor fare for at du går lei og ender opp med å hate bøker.

Jeg har lest i 40 år. Sannsynligvis i overkant av 1,000 bøker har det blitt, eller et sted mellom 3 og 400,000 sider. I snitt omtrent 20, kanskje 25 sider om dagen. I lange perioder har jeg ikke lest noe som helst. Mye har jeg gått glipp av, men en god del har jeg fått med meg.

Litteratur er en gave. Og hver eneste setning på hver eneste side i hver eneste bok er formulert av noen som ønsket å fortelle deg noe. Derfor synes jeg vi skal ha såpass respekt for forfatterne at vi tar den tiden som trengs til å nyte denne unike gaven.

Det utgis over 5,000 bøker på norsk hvert år. 50,000 titler bare siden år 2001. Vi må bare innse at vi ikke rekker over alt sammen. Vi lever et antall år på jorda og får anledningen til å nyte en liten bit av det andre har skapt, enten det er musikk, billedkunst eller litteratur. Mitt råd til deg: Ta vare på hver enkelt lille opplevelse i stedet for å forsøke å gape over alt på en gang.

Godt sagt! (29) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg tror ikke det går an å si det bedre. Lytt til erfarne "fjellfolk".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for hyggelige kommentarer og stjernedryss. Håper budskapet når fram på en positiv måte. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel fortjent stjernedryss!
Flere bokelskere ytrer seg fra tid til annen om lesevegring. Jeg tenkte på dem da jeg leste innlegget ditt - og håper det vil stå frem som en medisin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk igjen, Lillevi. Det har faktisk i perioder gått mange måneder uten at jeg har åpnet en bok. (Hysj! Ikke si det bort.) Det er ikke bare forfattere som får skrivevegring. Vi lesere kan få lesevegring også. I perioder. Men frykt ikke! Leselysten kommer alltid tilbake. Igjen og igjen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.