Da anbefaler jeg "Marikken" eller egentlig alle fortellingene om Marikken av Astrid Lindgren. Somrene på Junibakken må være verdens beste...

Jeg ønsker meg 'fjell'

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Da anbefaler jeg Kompani Orheim av Tore Renberg. Den omhandler blant annet en fjelltur..

Jeg ønsker meg 'studentliv'.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det må jo bli Bondestudentar av Arne Garborg. En av mine favoritter blant "klassiske" norske romaner.

Jeg ønsker meg 'forandring'.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da tenker jeg umiddelbart på fagbøker som kan gi endring til atferd i eget liv; f eks "Livet er et usikkert prosjekt" eller "Sjef i eget liv" av Ingvard Wilhelmsen!

Jeg ønsker meg "livets skole"...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Livets skole betyr vel erfaring. Da har vi et bredt spekter. Jeg vil anbefale en liten bok av Kirsten Thorup: Bonsai. Forlaget skriver: Bonsai er en svart historie om avhengighet og angst, om kjønn og kjærlighet. Den handler, etter mitt skjønn, om livets gebrekkelighet og samlivets uutholdelige utfordringer. Jeg ønsker meg en bok om forholdet mellom herre og tjener i kolonitiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg sender deg ballen tilbake og anbefaler sterkt Arto Paasilinna. Les f.eks. Den senile landmåleren!

Ønsker meg burleske krimromaner!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Humor: Populærmusikk fra Vittula av Mikael Niemi. Denne oppvekstromanen fra de svensk-finske grensetraktene er full av tragikomiske hendelser. I tillegg inneholder det alt vi forbinder med finsk fjernsynsteater; babdstuscener, bjørkeris, drikking og uforståelige relasjoner mellom mann og kvinne. Muntre passasjer i fleng!

Jeg ønsker meg en reise!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leser for tiden Paul Austers Reiser i skriptoriet. Boka beveger seg på en måte mellom drøm og virkelighet, og drømmene spiller på samme måte som minner og det å lese andres og egne tekster, en viktig rolle i boka. Anbefales!

Jeg ønsker meg livsglede, :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da kan du lese denne lille barneboken: Linnea i malerens hage - du blir garantert glad - og du får garantert lyst til å reise til hagen til maleren Claude Monet!

Jeg ønsker meg 'søvn'!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da vil jeg anbefale "God natt, natt" av Gro Dahle og mannen Svein Nyhus. En nydelig nattabok som kan leses hver kveld, av både store og små!

Jeg ønsker meg 'frihet'!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da anbefaler jeg Simone de Beauvoirs selvbiografi fra barne- og og ungdomsårene : "En veloppdragen ung pikes erindringer". den handler mye om følelser rundt frihet og mangel på frihet. Likte den godt, velskrevet og nøyaktig om både hendelser og tanker fra Beauvoirs barndom.

Jeg ønsker meg "sannhet"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da tenker jeg du kan få Cora Sandel og Alberte-trilogien hennes. Cora Sandel får "sagt litt sannhet" om livet til en ung sjenert jente og hennes utvikling fram til hun tar skrittet fullt ut og blir forfatter. Alberte og mijøene hun befinner seg i virker svært troverdige og sanne, og Cora Sandels språk er vidunderlig.

Jeg ønsker meg sommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da gir jeg deg "Syndere i sommersol" av Sigur Hoel. En lettbeint, herlig sommmerhistorie. Kontroversiell da den kom ut på 1920-tallet. Ikke spesielt sjokkerende nå lenger, men likefullt en bra roman.

Jeg ønsker meg "forventnig"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da kan du få "Ringenes Herre" av JRR Tolkien. Her er det mange forventninger til både Frodo, som ringbæreren, og til Aragorn som kommende konge. Fantastisk bok alle bør ha lest!

Jeg ønsker meg "en grusom og ond fiende"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en grusom og ond fiende?? Det må jo bare bli Harry Potter-bøkene det:-) For det fins vel neppe en mer grusom og ond fiende enn Lord Voldemort? Han som hele tiden er ute etter å drepe Harry Potter for å stjele sjelen hans (eller hva det er).

Jeg ønsker med "vennskap"

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vennskap.... Tenker umiddelbart på "La meg synge deg stille sanger" av Linda Olsson.
En ung kvinne reiser vekk for å finne ro og leier seg et hus på et avsideliggende sted. Hennes nærmeste nabo en gammel dame som ikke snakker med noen blir etterhvert hennes fortrolige venn. De bruker mye tid på å prate, men også til å være stille sammen på. De lærer begge mye om livet av hverandre.
En vakker bok om vennskap som jeg anbefaler.

Jeg ønsker meg en god latter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da kan du lese "All verdens ulykker innberetning til Det kongelige norske utenriksdepartement om Jonny Halbergs reise til Romania 2005" - av Jonny Hallberg. Vel, av og til vil du lure på om du skal le eller gråte!

Jeg ønsker meg en opptur etter en nedtur!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Da Nietzsche gråt" av Irvin D. Yalom. Den inneholder egentlig en rekke oppturer og nedturer, men en stor opptur etter en stor nedtur på slutten.

Jeg ønsker meg filosofi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jern av Torgrim Eggen. Der kan du filosofere litt om verdens tilblivelse og ende.

Jeg ønsker meg "å følge en drøm"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da tenker jeg du bør lese Drømmen om Amerika av Toril Brekke. Boka, den første i en trillogi, følger mennesker som satser alt på å følge en drøm om å kunne leve et annet liv der de blant annet kan leve ut sin tro og komme ut av fattigdommen. De drømmer om frihet.

Jeg ønsker meg en magisk historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei magisk bok er Kafka på stranden av Haruki Murakami, om 15 årige Kafka Tamura som rømer heimafrå på jakt etter mor og søster, og får skjul på eit lite bibliotek der han blir kjend med nokre spesielle personar. Noko dramatisk har skjedd som gjer at Kafka òg rømer frå politiet... Samstundes føl vi den eldre Nakata som òg flyktar frå politiet og som har fått evna til å snakke med kattar etter ei uforklarleg ulukke som barn. Etterkvart anar vi ein samanheng mellom desse to personane...

Eg kunne tenkje meg ei lidenskapeleg historie!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En lidenskapelig historie...hmmm
Tenker på Flaskeposten av Nicholas Sparks. Boka er nydelig skrive og her er det mye romantikk og lidenskap.
Vakker historie som gir en håp og tro på kjærligheteten.

Ønsker meg, menneskelig utvikling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Consider the Lilies av Iain Crichton Smith. Den vakreste, tristeste boka i skotsk litteratur. Det er en litt annen vri på menneskelig utvikling, fordi det er en tvungen utvikling.

Den er sett gjennom øynene til en gammel dame som levde under "the Highland Clearances," og som opplever å bli kastet ut av gården hun har bodd på hele sitt liv, for å bli fortalt at hun og resten av menneskene i landsbyen nå skal bli fiskere. Gården hennes, vel, den skal bli sauebeite.

Jeg ønsker meg... utemmet ærlighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har den på ønskelista, og fikk bare mer lyst til å lese den nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLaila