Det er nok masse handling "på dypet" der. En av de vakreste Hemingway-bøkene jeg har lest. Og den beskriver vel mye av den "kampen" Hemingway selv gikk gjennom i sitt liv.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

En stjerne til deg for en konsis beskrivelse av "The Old Man and the Sea". Etter at jeg besøkte Cojimar, fiskelandsbyen på Cuba, ble boken "levendegjort" og ble om mulig - en enda sterkere favoritt blant mine favorittbøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hyggelig å høre. Filmen med Spencer Tracy er meget bra også. Jeg har faktisk brukt opplegg med denne for elever og med litt hjelp tror jeg de fikk med seg veldig mye av det viktige innholdet, som er mer action på det indre plan en i den ytre handling. Ikke for det, den symbolske kampen med den STORE fisken er da også ganske action-preget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med dere. Dette er en virkelig perle. Språket, ikke noe blomstrende overdådighet, men klare, rene setninger. I dag har ingen tid til å minimalisere språket slik. Hver enkelt setning arbeidet ned til essensen. Selve historien, en av de best beskrivelsene av hvordan mennesket taper fordi det forsøker å holde på for mye, eller ikke klarer å se når en har bitt over for mye. For ikke å snakke om alle disse haiene som spiser og tar det vi har arbeidet hardt for å få.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MargretheTarjeiHarald KkriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundKirsten LundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeVegard BorgenKjell F TislevollRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHildeBente NogvaEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland Skjeggerudsnurreingar hAnne Helene MoeBenedikteEvaVegardBeate KristinHarald AndersenBeathe Solberg