Tullebok. Skjønner ikk ehelt greia med gamle Ernest. Det skjedde jo ingenting i boka. En stund siden jeg leste den. De slåss og basket med denne fisken og så fikk de fanget den, eller ikke (husker ikke..husker bare at det var skikkelig anti-klimaks). Er vel bare jeg som ønsker mer handling og mindre innpakkede litterære understrømninger hvor man må tenke igjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Dette er faktisk det mest konsentrerte og medrivende drama jeg noensinne har lest. Og selv om jeg også er sportsfisker (som gamle E) tror jeg det lurer noe mer under her. Les igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hemingway er oppskrytt. Boka var jo ganske rørende, men jeg er ikke begeistret for språket som han ble så kjent for. Det blir for lite kjøtt på beina for meg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok masse handling "på dypet" der. En av de vakreste Hemingway-bøkene jeg har lest. Og den beskriver vel mye av den "kampen" Hemingway selv gikk gjennom i sitt liv.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En stjerne til deg for en konsis beskrivelse av "The Old Man and the Sea". Etter at jeg besøkte Cojimar, fiskelandsbyen på Cuba, ble boken "levendegjort" og ble om mulig - en enda sterkere favoritt blant mine favorittbøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hyggelig å høre. Filmen med Spencer Tracy er meget bra også. Jeg har faktisk brukt opplegg med denne for elever og med litt hjelp tror jeg de fikk med seg veldig mye av det viktige innholdet, som er mer action på det indre plan en i den ytre handling. Ikke for det, den symbolske kampen med den STORE fisken er da også ganske action-preget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med dere. Dette er en virkelig perle. Språket, ikke noe blomstrende overdådighet, men klare, rene setninger. I dag har ingen tid til å minimalisere språket slik. Hver enkelt setning arbeidet ned til essensen. Selve historien, en av de best beskrivelsene av hvordan mennesket taper fordi det forsøker å holde på for mye, eller ikke klarer å se når en har bitt over for mye. For ikke å snakke om alle disse haiene som spiser og tar det vi har arbeidet hardt for å få.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Synnøve H HoelmoiraKarin  JensenHeidi BMartine (@martineleser)RisRosOgKlagingLisbeth Kingsrud KvistenBjørn BakkenReidun SvensliOdd HebækLinda RastenIdaKarin BergCtinaBeathe SolberggretemorHarald KMarianne SeterTone HNorahRolf IngemundsenTonje SivertsenIngunn ØvrebøTonesen81elmeEllen E. MartolMarit HøvdemartinekhSimen "Boktimmy" IngemundsenHeidiKjetil Endresenerlend kongsvollGladleserÅsmund ÅdnøyIngeborg GLilleviBabynemikjell kbeaverkriekOmpabop