Jeg leste Pär Lagerkvists "Dvergen" i vår, og den traff meg som en knyttneve i magen. Dette er noe av det beste jeg har lest! Like etterpå fant jeg denne boka godt gjemt i bokhylla, og begynte å lese for å finne ut mer om forfatteren. Fearnley forteller om Lagerkvists bakgrunn, og gir en ganske omfattende innføring i skuespill, dikt og romaner han har skrevet. Det er også viet en del plass til sammenligninger med andre verk og forfattere.

Boka inspirerte meg til å lese "Bøddelen" og "Barrabas" også. Pär Lagerkvist evner å nærme seg de store spørsmålene i livet på en overbevisende måte. Jeg har ikke sett noen beskrive "Ondskapens problem" på samme måte, og jeg bøyer meg i støvet for en meget stor forfatter! Fearnleys bok ga meg en større sammenheng og forståelse for det jeg hadde lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

BertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenGrete Aastorp