Lørdag gjorde Espedal et godt intervju i Klassekampen. Finner det ikke på nett, så forsøker gjengi litt her.

I intervjuet påpeker Espedal at det tross alt var Anders Heger som kom med definisjonen av "kulturmenneskene" og ga de alder, kjønn og klesdrakt, som en respons på Espedals tekst.

Espedal skrev om det han kalte "kulturmenneskene" i BT da han tok til orde for et litteraturhus også for forfatterne i Bergen. Han sier også i intervjuet at han ikke er debattglad eller god til det (noe Dagsnytt 18 opptreden hans viste) og at han var provosert da han uttalte at han ville slutte å skrive om leserne hans bare var damer på 50.

Espedals litteraturhustekst har ikke så mye med debatten etterpå å gjøre og Anders Heger som er svært debattrent hamret løs og fikk Espedal ut av formen. Det ble nok lagt mange ord i Espedals munn som han ikke klarte å forsvare seg i mot. I Klassekampen sier Espedal at han føler det litt som et overgrep. At han bevisst leser både mannlige og kvinnlige forfattere. At han ble provosert over at Heger påberopte seg å vite at Espedals lesere var damer på 50, fordi forlaget hans sier at pocketsalget hans indikerer at han også har yngre lesere. Han sier også at hans tidligere utgivelser før "Gå" boka solgte rundt 800 eks og at det endrer et forfatterskap å selge mye. At det også ga tilfredsstillelse å være en forfatternes forfatter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg leste også dette intervjuet, og det ga unektelig et mer sympatisk bilde av Espedal. Debatten faller vel inn i mønsteret hvor media vil ha en debatt, og de konstruerer motsetninger og folk blir tillagt meninger og utsagn som ikke stemmer helt med virkeligheten. Noen er mer drevne i dette enn andre, og Espedal er vel blitt smertelig klar over at dette ikke er hans beste arena.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig med deg! Synes nesten litt synd på han... I intervjuet fikk han nok oppklart det meste av misforståelser angående uttalelsene sine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud Kvisten