Ei lita flis av ei bok, knappe 150 sider. Unnagjort på en dag, vanligvis. Slik var det definitivt ikke med denne. Her måtte jeg bla tilbake, lese om igjen, tolke uklare tanker og bruke fantasien for å ta rede på hovedpersonenes historier. Jeg er egentlig en utålmodig leser, men her var jeg bare nødt til å legge bånd på meg - og det virket! Jo mer jeg lette, jo mer fant jeg. Fortellemåten og komposisjonen føltes etter hvert som en naturlig del av historien, like kaotisk som livet og tankene til Rebekka, Lina, Sorg og Florens.

Takk for fine omtaler, både Sigrun og Rose-Marie! Fra meg kommer en femmer denne gangen - men så er jeg da også uforbeholden Morrison-fan.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Dette er min første Morrison og det blir ikke den siste. Som kjenner, hvem mener du er hennes beste? Jeg har Elskede, Kjærlighet og Paradis i hylla. En Nåde synes jeg er en svært god kortroman. Mulig jeg misforstod og derfor syntes den var enkel å forholde seg til, men jeg tolket hvert kapittel som del av samme fortelling med vekslende synsvinkler. Slik kom alle hovedkarakterene i romanen til orde. Og for noen skjebner og for en grusom tid. Morrison får det fram med verdighet og språklig brillians. Milevis unna tekster som lar sentimentalitet og tragedie være rask og lett underholdning. Skulle ønske jeg fant bedre ord, men mulig noen forstår hva jeg mener:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skulle jeg anbefale en av dem du har i hylla, må det bli Elskede. Men alle tre er gode. Sangen om Salomon er nevnt lenger nede - den var også mitt første møte med Morrison, og deretter var jeg solgt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for råd. Da blir nok det min neste Morrison. Siden jeg skrev innlegget om "En nåde", har jeg lest "Sula". Skrev litt om Sula her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk lyst til å fortelje om mitt møte med Morrison: Ein dag for nokre år sidan stod eg utanfor ein bokhandel og såg i ei kasse med nedsette bøker. Kom heim med Sangen om Salomon. Boka verka ikkje heilt ny, såg litt trist ut, så den vart sett i bokhylla og gløymt. Sikkert fleire år seinare tok eg den fram ein gong eg var lens for bøker - og vart Morrison-"fan". Har no lese mange av bøkene hennar, nokre fleire gonger! (Men at ein del kan vere krevande, Det er eg enig i!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror også at formen på En Nåde kunne virket krevende på meg om det var en lang historie og om jeg ikke hadde mulighet til å lese den nesten sammenhengende slik jeg hadde nå. Synes likevel at mange tråder la vel mye vekt på at den var utilgjengelig. Det tror jeg ikke den er for alle og dermed håper jeg ikke det får noen til å la være å gi den et forsøk:) Håper å få flere gode leseopplevelser slik du har hatt. Tidligere har jeg forsøkt meg på en amerikansk lydbokversjon av Sula, men der gjorde opplesningen at jeg avbrøt raskt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsenmgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken LBjørn Sturød